Afbeelding

Ingezonden: Noémie (11) wereldkampioen K1 Kickboxing!

Algemeen 21 keer gelezen

Rotterdam - De 11-jarige Noémie Oostindie uit Ommoord heeft van 25 t/m 29 Oktober meegedaan aan het Unified World Championships in Italië in de categorieën Muay Thai & K1 Kickboxing leeftijd 11/12jaar -52kg. Bij de K1 Kickboxing werd ze wereldkampioen!

In beide categorieën heeft Noémie successen geboekt zo heeft zij met Muay Thai een zilveren medaille behaald toen zei de finale het moest opnemen tegen Vanessa Romanowski 12jr uit Zweden waarin zij door een stoot tegen het hoofd van haar tegenstandster gediskwalificeerd werd.

In de categorie K1 Kickboxing heeft Noémie haar grootste succes geboekt zij moest het opnemen tegen de Duitser Kristin Schwer waarin zij hard geknokt heeft bleek in eerste instantie de winst naar de Duitser te zijn gegaan. Echter na direct bezwaar te hebben gemaakt bij de bond WTKA UK Dhr. Peter Spensley en tevens hoofd organisator van het toernooi in Italië heeft de bond WTKA UK samen met een team van 5 juryleden de video opname bekeken. En is op 11 November 2017 officieel en onomstotelijk vast komen te staan dat Noémie haar finale partij K1 Kickboxing tegen haar Duitse tegenstandster uit Duitsland heeft gewonnen.

Hiermee is de 11jarige Noémie Oostindie officieel Wereld Kampioen K1 Kickboxing in haar leeftijdscategorie 11/12jr en gewichtsklasse -52kg.

Het behalen van deze geweldige prestatie heeft zij natuurlijk niet alleen gedaan maar hier hebben 2 fantastische trainers Sabri Boudarra & Pritesh Gokoel van sportschool Thaiboxing 010 heel veel tijd en enrgie in gestoken en achter de schermen veel bloed zweet en tranen.

Maar ook voor wereldkampioenen gaat het gewone leven weer door en is Noémie weer hard aan het trainen voor haar volgende gevecht 17 December 2017 op gala Fight Explosion 17 in Zwijndrecht.

Uit de krant