Afbeelding

Trotse winnaars van ‘Tinnen Annie’: ‘Dat speldje houd ik echt het hele jaar op!’

Algemeen 58 keer gelezen

Rotterdam - In het voormalig politiebureau, waar ‘ex-boefies’ tegenwoordig een winkel en branderij runnen, staat de grote, glimmende, tinnen ananas te blinken. Heilige Boontjes heeft de onderscheiding voor de meest gastvrije Rotterdamse onderneming gewonnen. En Eveline van Wanrooij is uitgeroepen tot meest gastvrije Rotterdammer. “Dat speldje van Tinnen Annie houd ik echt het hele jaar op!”

Door Eva de Graaff
“Het is zo mooi dat wij jongeren met een randje laten zien wat gastvrijheid precies is”, vertelt Paulo Gomes van Heilige Boontjes. In het restaurant worden jongeren met een crimineel verleden opgeleid om terug te keren in de maatschappij. En natuurlijk komt gastvrijheid daar bij kijken. “Dit is een mooie beloning, niet alleen voor mij, maar voor het hele team.”

Heilige Boontjes heeft geen actie gevoerd. Zelfs niet via social media. “We wilden het op z’n beloop laten en puur afgaan op de reacties van buitenaf.” Hij weet ook niet wie de zaak heeft genomineerd. “Er komen hier zoveel mensen. We hebben een bepaalde gunfactor. Het concept is magnifiek en uniek en de sfeer hier is heel relaxt.” Dat was ook de eerste reactie van Eveline van Wanrooij toen zij de onderneming binnenliep. Eveline is sinds vorige week de meest gastvrije Rotterdammer. “Er is een last van mijn schouders afgevallen! Wachten duurt zo lang en ik was me toch zenuwachtig!” Met een hartslag van 128 bestormde ze dinsdag het podium om haar Tinnen Ananas in de vorm van een speldje op te halen. “Ik krijg veel positieve reacties.” Eveline van Rotterdam Discovery Tours geeft rondleidingen door de stad. Ze geeft onder andere een tour speciaal voor kinderen. Hier heeft ze haar nominatie aan te danken. Lotte en Pascal zijn de ouders van Raf (7) en hebben haar genomineerd. Raf raakte na de rondleiding van Eveline niet uitgepraat over haar en geeft nu zelfs zijn eigen rondleidingen door Rotterdam.

“We krijgen hier zelfs complimentjes van Amsterdammers”, zegt Paulo. “Rotterdam is in de loop der jaren gastvrijer geworden.” Volgens Eveline zijn de inwoners van de stad vooral trots. “En dat bindt”, zegt ze. “Het trotse gevoel straal je ook uit. De stad is zo divers, maar we delen allemaal de liefde voor Rotterdam. Hoe ver mensen soms uit elkaar staan, er is toch een gemeenschappelijke factor.”

Het personeel van Heilige Boontjes heeft dinsdagavond de prijs gevierd met een drankje en mooie speech van de directeur. Eveline deed dit op een heel andere manier. Zij sprong in de Hofpleinfontein.

“Probeer ons volgend jaar maar te overtreffen”, zegt Paulo met een knipoog. Ze hebben nog geen potentiële opvolger op het oog. “Degene die wint, heeft het verdient. Er wordt goed gejureerd, zonder vriendjespolitiek.” Eveline beaamt dat. Zij heeft zelfs al een aantal nominaties in gedachte. En een tip: “Sla allemaal kamillethee in!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant