Rotterdam Unlimted eindigt komend jaar niet op de Coolsingel maar op de Parkkade.
Rotterdam Unlimted eindigt komend jaar niet op de Coolsingel maar op de Parkkade.

In 2018 géén Expedititon, verhuizing Rotterdam Unlimited en tweede kans Reggae Festival

Algemeen 76 keer gelezen

Rotterdam - De werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen komend jaar voor een kleine volksverhuizing onder de Rotterdamse festivals. Het grote Hofplein-podium van Rotterdam Unlimited verhuist bijvoorbeeld naar de Parkkade. Daardoor gaat het Reggae Festival van het Park bij de Euromast naar het Kralingse Bos. En dáárdoor is er op die locatie geen plek meer voor het Expedition Festival.

Vandaag maakte Rotterdam Festivals de Evenementenkalender voor 2018 bekend. Het gepuzzel vanwege de grote bouwprojecten in de stad (zie ook hier) was de grootste opgave bij het vaststellen van die kalender. Verder is het aantal aanvragen voor evenementen redelijk stabiel. Er zijn geen grote afvallers en niet heel grote nieuwkomers in de stad. Wel nieuw zijn onder meer het Schiedamse dance-festival Modular dat naar onze stad komt, hiphopfestival Get Loose op het Afrikaanderplein en My First Festival voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het Reggae Festival mag dus blijven, hoewel er na alle kritiek van afgelopen jaar wel extra aandacht voor het horecagedeelte is gekomen in het businessplan. Ook op herhaling gaat het World Port Busker Festival dat er in 2017 voor zorgde dat de Wereldhavendagen de binnenstad bereikten. Het jubilerende (30e editie) Metropolis Festival krijgt er een avond-editie bij. De zaterdag vóór het gratis festival wordt er een betaald concert van een grote act in het Zuiderpark verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant