De Groentemannen zien de Fenix-loods ook als een platform om meer bekendheid aan de andere kant van het water te verkrijgen.
De Groentemannen zien de Fenix-loods ook als een platform om meer bekendheid aan de andere kant van het water te verkrijgen. Foto: Gerrit van Loon

Groentemannen naar de Fenix-loods

Algemeen 278 keer gelezen

Rotterdam - Het familiebedrijf De Westlandse Tuin gaat op dinsdag 12 december van start in de Fenix Food Factory op Katendrecht. “We willen met onze groenten en fruit de andere kant van de Maas veroveren.”

Door Gerrit van Loon
De Westlandse Tuin zit vanaf 1925 op Zuid. John de Vries is van de derde generatie. “In die tijd ging opa met paard en wagen door de straten van Rotterdam Charlois met groente en fruit. Later kwamen er winkels bij, Vader Kees heeft 30 jaar een winkel gehad in de Zegenstraat, nu zitten we alweer 18 jaar op het Amelandseplein. Groente en fruit is ons dus met de paplepel in gegoten.”

In de loods gaat het bedrijf onder de naam De Groentemannen ondernemen. De ruimte waar voorheen Rechtstreex zat, wordt verdeeld in een winkeltje en een ruimte waar verse sapjes en gezonde gerechtjes worden bereid. “We willen trouw blijven aan Rotterdam Zuid en zijn echt vereerd dat wij als specialisten zijn gevraagd door Fenix Food Factory. Bedrijven staan te dringen om daar een plekje te bemachtigen. Doelstelling is om een goede locatie te zijn voor mensen die er hun dagelijkse boodschappen komen doen”, aldus De Vries.

De Groentemannen zien de Fenix-loods ook als een platform om meer bekendheid aan de andere kant van het water te verkrijgen. De Westlandse Tuin levert al aan oer-Rotterdamse horecabedrijven als Old Dutch en Kaat Mossel. “De horeca in Rotterdam hoop ik wel uit te breiden.”

Lokale producten
De Westlandse Tuin is al een bekende groente- en fruitspeciaalzaak van de regio Rijnmond. Het werken met biologische, duurzame en lokale producten speelt daarbij zeker een belangrijke rol. De Groentemannen hebben eigen telers voor seizoenproducten.

Groenteman John de Vries: “Wij zijn echte vakidioten die alleen het beste goed genoeg vinden. Naast de winkelverkoop zijn we een aantal jaren geleden met levering van scheepvaart, horeca en instellingen begonnen. Daarin is de laatste jaren de meeste groei gerealiseerd. De groenteman van 2017 is niet meer de groenteman zoals die vroeger was. Hij is een specialist geworden. Een gepassioneerde vakman die werkt met verse, mooie en lekkere producten waar hij echt alles over kan vertellen.”
Bezoekers van de Fenix Food Factory kunnen straks voor eerlijke en pure producten langs bij de Groentemannen. Zij zijn ook echte inspiratiebronnen en adviseurs op het gebied van groente, fruit, salades en maaltijden.

“Dat maakt een bezoekje aan de loods extra leuk”, maakt De Vries de Rotterdammers alvast enthousiast over het nieuwe onderkomen op de Kaap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant