Marciano Martie treedt 8 december als Michael Jackson op in LCC Romeynshof in Ommoord. (foto: Annemarie van der Ploeg)
Marciano Martie treedt 8 december als Michael Jackson op in LCC Romeynshof in Ommoord. (foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Michael Jackson in Ommoord!

Algemeen 524 keer gelezen

Rotterdam - Hij treedt op als, zoals hij zelf zegt, ‘impersonator’ van Michael Jackson. Imitator vindt hij een lelijk woord. Hij treedt op om diens legacy door te geven. Marciano Martie treedt op 8 december om 20.30 uur op in LCC Romeynshof in Ommoord met de Michael Jackson Tribute ‘Invincible’. Hij werd bekend door zijn deelname aan een talentenjacht op tv en heeft sindsdien heel veel boekingen.

“Professioneel ben ik al drie jaar bezig. Maar ik dans al sinds 2007 als Michael Jackson. Toen deed ik het nog voor de fun, onder andere op de camping. Hoe het eigenlijk echt is gaan lopen? Ik zat in een voorstelling ‘Boyband en girlgroep’ en ik kreeg een Facebookbericht van een meisje uit mijn cast. “Er komt een programma op tv, schrijf je daarvoor in.” Dit programma zocht mensen die iemand heel goed konden nadoen. Dat was ‘My name is’, maar het ging niet door. Daarna werd ik gevraagd voor ‘Everybody dance now”. Daar heb ik ja op gezegd en sindsdien kreeg ik ineens boekingen en werd ik benaderd door diverse boekingskantoren. Ook kwam ik een keer in Utopia in 2015. Toen was het echt een jaar lang chaos. Toen trad ik heel veel op. Zo is het gekomen”, vertelt Martie.

Fan
Martie kreeg de muziek van Michael Jackson van thuis mee. “Mijn moeder luistert veel muziek uit de eighties en daar kwam hij ook vaak in voor, net zoals Prince en Madonna. Ik ben fan geworden door het nummer ‘They don’t care about us’. Maar voordat ik fan werd, had mijn moeder eigenlijk niet zo veel met Michael Jackson. Ze is door mij fan geworden. En mijn oma zelfs ook. Ze heeft sinds kort een IPad en belt me om 0.30 uur op dat zij hem daarop voorbij heeft zien komen.”

Optreden
“Ik heb ook in Duitsland opgetreden maar voor de rest eigenlijk puur in Nederland. Ik ben in Friesland geweest, heel vaak in Amsterdam en volgende week sta ik in Loenen. Maar ik sta ook vaak in Rotterdam en omgeving. Ik word ook wel eens gebeld door de mensen die activiteiten in Rotterdam Alexander organiseren, voor ‘Alexander bloeit’ bijvoorbeeld”, vertelt Martie.

Romeynshof
De show in de Romeynshof is volgens Martie vooral leuk voor Michael Jacksonfans, “We starten met Jackson Five. Ik heb vier jongens gevonden die met mij gaan performen. Zonder promotie waren er al 75 kaarten weg. Zelfs grote namen hebben dat niet voor elkaar gekregen in de Romeynshof.”

Meer informatie op Facebook Marciano Martie en op Instagram marcianomartieofficial

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant