Bestuur maakt een diepe buiging, links Peter Ploegsma, rechts Guy Buck.
Bestuur maakt een diepe buiging, links Peter Ploegsma, rechts Guy Buck.

High tea en diepe buiging voor de vrijwilligers van Aafje

Algemeen 138 keer gelezen

Rotterdam - Zorginstelling Aafje vindt dat vrijwilligers die zich 10 of 25 jaar inzetten, in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom organiseren zij jaarlijks traditiegetrouw een feestje voor hen. Dit keer werd het gehouden op 12 december in Aafje Meerweide in IJsselmonde. Hier genoten zij van een high tea en was de Raad van Bestuur aanwezig om hen persoonlijk te bedanken.

“De beschaving van het volk kan je aflezen door hoe zij omgaan met onze oudere medemens”, zegt de voorzitter van de Raad van Bestuur Guy Buck tijdens zijn speech.

Hij en bestuurslid Peter Ploegsma maken als dank een diepe buiging voor de vrijwilligers om vervolgens met hen persoonlijk in gesprek te gaan.
De 89-jarige Bram Jansen geniet samen met andere collega’s van de hapjes en drankjes en het uitwisselen van verhalen. Hij werkt nu 10 jaar voor Aafje in Smeetsland en zit nog vol enthousiasme. Zijn vrouw overleed 11 jaar geleden, nadat zij jarenlang binnen Aafje verbleef. Op deze manier heeft Jansen de zorginstelling leren kennen en is hij vrijwilliger geworden. Veel mensen kennen elkaar dan ook op deze manier. Nadat een partner overlijdt, missen de nabestaanden het contact wat ze hadden met elkaar van de bezoekjes die ze er brachten.

Participatie-coördinator Nel Brussaard: “Dit is toch prachtig! Zonder hen zouden we niet kunnen doen, wat we nu doen.”

(Door Mirjam Collens)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant