Afbeelding
Foto: Imagine Film

Islemunda sluit 2017 af met Braziliaanse film Just like our parents

Algemeen 38 keer gelezen

Rotterdam - Het Braziliaanse komisch filmdrama Just like our parents is vanavond (vrijdag 22 december) de laatste filmvoorstelling van dit jaar in Islemunda.

Rosa (Maria Ribeiro) droomde van een carrière als toneelschrijver, maar werkt tegenwoordig vooral aan brochures over badkamertegels. Haar man Dado reist de wereld over als antropoloog en milieuactivist. De titel is half ironisch. Rosa wil niet op haar moeder lijken en de film suggereert een constant spel van aantrekken en afstoten tussen de verschillende generaties. Met Just Like Our Parents schetst de Braziliaanse filmmaakster Laís Bodanzky een ontroerend, komisch familieportret.

Rosa is zo iemand die altijd bezig is om anderen tevreden te stellen, en dan met name haar familie. Vaak vergeet ze zichzelf. Continu probeert ze te voldoen aan de verwachtingen van haar idealistische ouders en van haar twee jonge dochters. Haar hele leven draait om haar familie.

Als haar moeder onverwachts de mededeling doet dat Rosa’s vader haar echte vader helemaal niet is, staat haar leven op z’n kop. Desondanks herpakt Rosa zich en ze besluit dat het tijd is dat ze weer de baas over haar eigen leven wordt. Vrijdag 22 december, aanvang 20.00 uur.

www.islemunda.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant