Natasja (links, naast collega Marloes Gerritsen) op het speelveld:
Natasja (links, naast collega Marloes Gerritsen) op het speelveld: "Toen ik Joepie als pup zag, was ik gelijk verliefd. En omdat hij zo'n vrolijke, enthousiaste hond is, heb ik hem dezelfde naam gegeven als mijn hondenuitlaatservice: Joepie!" Foto: Wouter Vocke

Natasja Graaf laat honden uit: ‘De mooiste baan ter wereld!’

Algemeen 316 keer gelezen

Rotterdam - Een uitlaatservice voor je hond, dat klinkt voor sommigen wellicht nog steeds als iets dat decadent is. Dat is zoiets voor mensen die wel een hond willen, maar geen tijd hebben om hem uit te laten, toch? Niets is minder waar! Je trouwe viervoeter heeft ook behoefte aan sociaal contact en een speeluurtje op zijn tijd. En de vrouwen van Hondenuitlaatservice Joepie weten er alles van.

Door Wouter Vocke

Natasja Graaf begon bijna 10 jaar geleden met Hondenuitlaatservice Joepie, vernoemd naar haar zwarte labrador Joep. Het was meteen een succes en er was al snel zoveel vraag naar de uitlaatservice dat ze het niet meer alleen aankon, vandaar dat Marloes, Kayleigh en Sanne voor versterking kwamen zorgen. Inmiddels rijden er dagelijks maar liefst vier speciaal ingerichte busjes rond door Rotterdam om je hond (of honden) op te pikken en uit te laten op een eigen speelveld, weer of geen weer.

“We liepen al een aantal jaar in het bos. Maar op een gegeven moment waren we steeds meer bezig met de omgeving; hardlopers, fietsers, ruiters... hierdoor hadden we minder aandacht voor onze roedels”, vertelt Natasja. Dat moest dus anders, en in 2011 vonden ze een oplossing. “Na lang zoeken kwamen we bij een gepensioneerde boer terecht. Hij had een mooi stuk land van ruim één hectare.” De honden hebben op het land bosjes om in te snuffelen, er is een zandhoop, een bruggetje en er zijn slootjes om overheen te springen. “Net zo afwisselend als in het bos dus”, legt ze uit. “We hebben het stuk land volledig omheind zodat we de veiligheid van de honden kunnen garanderen, dat vinden wij het allerbelangrijkste. En we kunnen hier, net als in het bos, lekker rondwandelen.”

De zwarte labrador waar het bedrijf naar vernoemd is mocht vorige maand tien kaarsjes uitblazen, de uitlaatservice viert in januari haar tiende verjaardag. Omdat sommige honden al zo lang meegaan moet er soms ook afscheid genomen worden, een mindere kant van het ‘vak’. Zo namen de baasjes van Fenne onlangs de moeilijke beslissing om haar in te laten slapen, omdat ze een tumor had. “Ja dat hakt er bij mij wel in. Ik hecht me enorm aan de honden. Ze ging al vijf jaar mee, elke dag. En ze is ook nog maar acht geworden.”

Vanwege de aanleg van de nieuwe snelweg, de verbindingsweg tussen de A13 en A16, is er een kans dat de dames hun veld sneller dan gedacht kwijtraken. Natasja: “Wij hebben al getracht contact op te nemen met de gemeente en Rijkswaterstaat, maar zij zijn niet echt behulpzaam. We willen wel graag een plan B hebben en zijn al op zoek naar een nieuw speelveld, maar nog zonder resultaat. Dus als iemand ons uit de brand kan helpen: graag!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant