Kevin Jumelet schiet de bal van circa 25 meter achter de doelman en zet R.V.&A.V. Sparta zo op een 2-1 voorsprong. Foto: John Groeneweg

Derde overwinning op rij voor R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 50 keer gelezen

Rotterdam - De formatie van hoofdtrainer Robert Verbeek liet SSS in de tweede helft kansloos. Voor de R.V.&A.V. Sparta maakte Jordi de Zwart 2x, Kevin Jumelet en de tegenstander in eigen doel de vier doelpunten. Hieronder het (ingezonden) wedstrijdverslag.

Het goede nieuws begon voor R.V.&A.V. Sparta al voor de wedstrijd. Aanvoerder Jim van Oeveren was voor het eerst na zijn zware hoofdblessure weer aanwezig bij een wedstrijd. Zijn rentree zal nog tot na de winterstop op zich laten wachten. Een kwartet andere vandaag geblesseerde spelers keert eerder terug bij de selectie.

SSS had zich in aanloop van deze wedstrijd tegen R.V.&A.V. Sparta veel voorgenomen. Helaas voor het team van voormalig Sparta keeper Henk Dirven konden zij dat op het veld niet waar maken. Reeds in de 3e minuut moest een poging van Robin Verhorst worden geblokt. Daarna viel het even stil.

Na 12 minuten spelen werd doelman Massimo van Ewijk voor het eerst op de proef gesteld maar hij had geen enkel probleem met dit schot. Twee minuten later passeerde Jordi de Zwart wel de doelman van SSS maar de bal kon nog net door een verdediger weg worden gehaald. In de 16e minuut kwam SSS nogal goedkoop aan de leiding omdat er in de opbouw een in de dekking staande verdediger aangespeeld werd, de bal werd hem ontfutseld en zo kon SSS de 0-1 op het scorebord zetten.

Sparta controleerde hierna een fase de wedstrijd zonder dat het tot noemenswaardigheden voor de beide doelen kwam. Na een half uur spelen wist de doelman een poging van Jordi tot hoekschop te werken. Uit de hoekschop die volgde (een van de velen) van Jeremy de Hoog werkte Jordi de bal onhoudbaar in de korte hoek, 1-1.

Niet veel later zag Martijn Leenderts zijn kopbal net over het doel verdwijnen. Vijf minuten hierna in de 39e minuut kwam de op dat moment verdiende 2-1 er toch. Kevin Jumelet (foto) schoot een afvallende bal van een meter of vijfentwintig met hoge snelheid direct achter de kansloze doelman.

Het slotakkoord van de eerste helft kwam tot twee keer toe op naam van Martijn Leenderts. Eerst werd zijn vrije doorgang op de keeper na een mooie dieptepass belet. De scheidsrechter oordeelde dat hij buitenspel stond iets dat duidelijk niet zo was.

In de blessuretijd kreeg Martijn nog een mooie kans maar dit maal werd zijn schot net geblokt. De ruststand werd zo dus 2-1 op een tijdens deze wedstrijd ijskoud Nieuw Terbregge. In de tweede helft ging R.V.&A.V. Sparta door waar de eerste helft was beëindigd.

Binnen twee minuten moest de doelman van SSS handelend optreden voor Robin Verhorst een voorzet van Jordi de Zwart kon afmaken. De gasten kwamen in de tweede helft helemaal niet meer aan uitgespeelde kansen toe. Vrijwel iedere voorwaartse poging van SSS werd gesmoord door de Spartaanse verdedigers en anders was de altijd rustige Massimo nog aanwezig als sluitpost.

Aan de andere kant van het veld zorgde de Spartanen voor aanmerkelijk meer gevaar. In de 54e minuut had Robin pech dat zijn poging door de doelman nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. De volgende hoekschop werd in de drukte door Robin goed ingekopt maar nu vond hij een verdediger op de doellijn.

Na deze grote kansen vielen de uitgespeelde kansen stil tot de 68e minuut. Dit maal vond Jordi de doelman op zijn weg na zijn schot. Uit de volgende hoekschop kon SSS een volgende poging van Jordi nog net van de lijn halen maar op de even later volgende fenomenale lob van Jordi had niemand een antwoord, 3-1.

Hierna was de wedstrijd gespeeld. SSS kon het conditioneel vaak niet meer belopen en R.V.&A.V. Sparta speelde in de slotfase redelijk slordig. Te vaak stierven de aanvallen in schoonheid. Dit kon de volgende goal echter niet voorkomen. Een voorzet van Danny Langstraat vanaf links werd door een speler van SSS in de 87e minuut hard in eigen doel geschoten, 4-1.

Met Danny Langstraat is direct een van de spelers genoemd die vrijwel wekelijks beter gaat spelen. Waren Massimo, Pieter, Calvin, Danny en Kevin in het verleden nog hier en daar een beetje onzeker nu worden zij iedere week volwassener. Een mooie ontwikkeling om te zien.

Door hun groei aangevuld met de meer ervaren krachten ligt R.V.&A.V. Sparta aardig op koers voor de uitgesproken minimale doelstelling handhaving. Volgende week zaterdag staat er misschien wel weer een groeimoment op de agenda. CWO is dan de tegenstander voor de R.V.&A.V. Sparta.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SSS: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Pieter Hofman, Calvin Lupgens, Nick van Katwijk, Kevin Jumelet (88e Ibo Ozbilek), Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Jordi de Zwart, Martijn Leenderts (84e David Booms)