Afbeelding
Foto: Miranda Breur

Ingezonden: WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord officieel geopend

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Dinsdag 12 december opende het WijkLeerbedrijf Alexander-Ommoord officieel haar deuren. Dit vijfde WijkLeerbedrijf in Rotterdam is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Humanitas, Pameijer, Albeda Zorgcollege, Buurtwerk en Calibris Advies.

Het WijkLeerbedrijf biedt Albeda-studenten van mbo-opleiding Dienstverlening Zorg & Welzijn op niveau 2 stages aan. De studenten volgen drie dagen per week les en lopen twee dagen per week stage, waarbij ze bewoners uit de wijk Alexander-Ommoord helpen bij klusjes die ze zelf niet meer kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld boodschappen doen, meegaan naar de dokter of naar een bijeenkomst in het Huis van de Wijk of op de dagbesteding. En niet te vergeten gewoon samen wandelen of een praatje maken. Door de veranderingen in de zorg, waarbij zorg vanuit de buurt steeds centraler staat en mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, spelen WijkLeerbedrijven een steeds belangrijkere rol in het informele zorgaanbod.

Na een vraag om hulp wordt in een gesprek tussen de bewoner en een coördinator van het WijkLeerbedrijf gekeken wat de mogelijkheden zijn. Wanneer deze er zijn en daadwerkelijk gestart wordt met ondersteuning, krijgt de bewoner in principe een vaste stagiair. De stagiaires worden intensief begeleid door de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf. Voor de ondersteuning vanuit het WijkLeerbedrijf is geen indicatie vanuit de WMO nodig.

Wilt u meer informatie over het WijkLeerbedrijf? Neemt u dan contact op met één van de coördinatoren van het WijkLeerbedrijf. Dit kan telefonisch via 06 41 17 24 73 of via een email aan alexander-ommoord@wijkleerbedrijf.nl.

Uit de krant