Afbeelding

Ingezonden: Christmas Cruise Concert op ss Rotterdam

Algemeen 14 keer gelezen

Rotterdam – Zondagmiddag 10 december heeft Musical Souvenir een bijzonder kerstconcert op het ss Rotterdam in witte Kerstsfeer gegeven.

Bezoekers van het Christmas Cruise Concert waanden zich dit jaar vroeg in kerstsfeer op een sprookjesachtig verlicht SS Rotterdam in de sneeuw. Na een veelal lange reis door de sneeuw getrotseerd te hebben, werd iedereen ontvangen in de behagelijke warmte van de Queen’s Lounge. Door de weersomstandigheden, begon het concert wat later.

Na een toepasselijke opening met muziek uit de film Frozen volgde een keur van “Amerikaanse Kerstmuziek”. Bekende Kerstmuziek en een prachtige vertolking van de muziek uit de film Titanic. Hoogtepunt was de muziek van Home Alone. Deze muziek kon worden aangeschaft dankzij een subsidie van de Gemeente Capelle. De muzikanten en dirigent Jim Roodnat straalden zichtbaar plezier uit tijdens het spelen van de mooie klanken.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel en zijn vrouw Pauline, Beschermvrouw van het orkest, waren eregasten. Een welkome verrassing was, dat Pauline Oskam de presentatie van het concert verzorgde. Musical Souvenir speelde tijdens dit concert een speciaal verzoeknummer van de Burgemeester, The Pirates of the Carabean.

Na Sleighride, uiteraard met zweep en hinnikend paard, werd het concert afgesloten met een spetterende toegift. Voor Jingle Bells Forever werd een heuse sousafoon te voorschijn getoverd. Een geslaagde middag voor bezoekers en orkest!

Uit de krant