Afbeelding
Foto: RET

‘Wat mij opviel deze week… weer vertraging Hoekse Lijn’

Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden stuk van Fred Marree. Fred stuurt vaker stukken in bij De Havenloods, onder de titel ‘Wat mij opviel deze week.’ Deze keer gaat het over de Hoekse Lijn tussen Rotterdam en Hoek van Holland en de vertraging die de aanleg van een nieuwe metrolijn steeds oploopt.

‘Na drie maanden bleek dat het 400 miljoen euro verslindende project niet op 1 september in gebruik genomen kon worden. De opening werd verschoven naar februari 2018. Deze week kwam daar een nog grotere tegenvaller bovenop. Nu wordt gemikt op het vierde kwartaal 2018 en tientallen miljoenen euro’s extra. Een vertraging van zeker 17 maanden! Verschillende oorzaken worden genoemd, zoals software problemen en onverwachte kabels en buizen in de grond. Dan denk ik gelijk aan de Noord-Zuid metrolijn in Amsterdam, die rijdt ook nog steeds niet.

Natuurlijk ben ik benieuwd wat de gemeenteraad hierover zegt. De Rekenkamer kan gelijk aan de slag met een diepgaand onderzoek. De rillingen lopen je nu over het lijf bij elke uitbreiding van het openbaar vervoer in Rotterdam. Van wethouder Pex Langenberg (Verkeer en vervoer) verwacht ik daarom dat hij uitlegt hoe het zo gekomen is, maar ook hoe hij in de toekomst betrouwbare en controleerbare planningen afdwingt.

Ook voor dit nieuwe hoofdpijndossier geldt: Rotterdammers laat op 21 maart 2018 je stem horen en kies een gemeenteraad met hart voor 010!’

Uit de krant