Afbeelding
Foto: RP

Ingezonden: Goud en brons voor karateka’s Nicole (10) en Kosta (13)!

Algemeen 11 keer gelezen

Rotterdam - De 10-jarige Nicole Pappaioannou uit Nesselande heeft afgelopen weekend goud gepakt op de 11e Internationale Karate Cup Sittard. Het is tevens een meetmoment voor de Belgische karateka’s, dus een sterk bezet toernooi met 76 clubs met 545 inschrijvingen uit o.a. Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Rusland, enz.

Nicole is pas net 10 geworden en kwam direct uit in de klasse meisjes -12 jaar +37 kg. Haar tegenstanders zijn hierdoor groter en een stuk ouder. Zij liet zich echter niet kennen en won al haar partijen en ging naar de finale die in de middag werden gespeeld. De finale won zij ook en pakte daarmee het goud op dit toernooi! Een mooie afsluiting van 2017!

Haar broer Kosta van 13 kwam uit in de klasse jongens -14 jaar +55kg en zat daardoor ook in de pluspoule. Zijn eerste westrijd won hij, maar de tweede wedstrijd verloor hij met 1 punt verschil en onterecht, want hij kreeg geen punten voor een goed geplaatste trap. Hij mocht echter nog verder voor brons, en deze wedstrijd won hij overtuigned en glansrijk met maar liefst 10-0! En hiermee was het brons voor Kosta een feit!

Broer en zus komen allebei uit voor budoschool Kai Sei uit Zoetermeer. Voor onze sporters, onze maatschappelijke projecten en deelname aan en het organiseren van evenementen als deze, zijn we op zoek naar sponsors. Wie de karatesport een warm hart toedraagt en het karate wil stimuleren (topsport, breedtesport en gehandicaptensport), kan contact opnemen met Alex en Madelon Janssen van Kai Sei, info@kaisei.nl.

3e

Uit de krant