14 mei staat bij menig Feyenoordsupporter nog op het netvlies gebrand. Hoe anders staat Feyenoord er een half jaar later voor. (Foto: Mitchell van Gastel)
14 mei staat bij menig Feyenoordsupporter nog op het netvlies gebrand. Hoe anders staat Feyenoord er een half jaar later voor. (Foto: Mitchell van Gastel) Foto: Mitchell van Gastel

Een Feyenoord-jaar met twee gezichten

Algemeen 48 keer gelezen

Rotterdam - Nog een kleine twee weken en dan zit 2017 er weer op, en traditiegetrouw is het dan tijd om terug te blikken. Wat Feyenoord betreft gaat dit jaar natuurlijk de boeken in als een historisch jaar, want het zal niemand ontgaan zijn: in 2017 mocht Feyenoord zich sinds lange tijd weer tot kampioen van Nederland kronen.

14 mei. Tenzij je de afgelopen zeven maanden onder een steen hebt gezeten, is er vrijwel niemand die de beelden uit de Kuip níet heeft gezien. De kruitdampen waren amper opgetrokken na de aftrap toen Dirk Kuyt zich al met zijn rechtervoet onsterfelijk maakte. De aftrap, het rondtikken, trainer Van Bronckhorst die de bal als een verkapte assist meegeeft, de uitglijdende Heraclied, de knal, de ontlading. Pure vreugde, achttien jaar opgekropte frustratie die in één klap weg was. Dronken van geluk vierde heel Feyenoord-minnend Rotterdam feest. De beelden van de Hofpleinfontein en de Coolsingel gingen de hele wereld over.

Hoe anders staan we er een half jaar later voor. Zo hoog als we met zijn allen bovenop een rood-witte wolk zaten, zo hard zijn we er een paar maanden later ook weer vanaf gedonderd, met beide benen op de grond. Ook dat is voetbal, om er maar een cliché tegenaan te gooien. Dragende spelers die vertrokken zijn, een blessuregolf en een behoorlijke dosis pech hebben er voor gezorgd dat een nieuw kampioenschap in 2018 vrijwel onmogelijk lijkt. Feyenoord staat op een vijfde plaats, ruim achter koploper PSV.

De Champions League bleek ook een flinke maat te groot voor Feyenoord. Tegen Manchester City bleek hoe groot de kloof tussen de absolute top en de Nederlandse competitie werkelijk is. Feyenoord (en daarmee ook Nederland) weet weer waar het staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant