Afbeelding

Politie doorzoekt appartementen en neemt ruim 77.750 euro, dure horloges en auto’s in beslag

Algemeen 85 keer gelezen

Rotterdam - Bij invallen in diverse appartementen in een woontoren in het centrum van Rotterdam heeft de politie in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december in totaal 77.750 euro aan contant geld, dure horloges en kleding en diverse voertuigen in beslag genomen. Er zijn drie mannen aangehouden van 48, 45 en 44 jaar. Eén man komt uit Servië, de anderen uit Montenegro.


Diverse teams waren aanwezig in de woontoren om een verdachte woning te controleren. Op straat troffen zij een man aan die na een preventieve fouillering dure spullen en veel contant geld met zich mee bleek te dragen. Naar aanleiding daarvan besloot de politie een woning in de woontoren te doorzoeken. Daar troffen zij onder meer drugs aan, alsook een kostbaar horloge, geld en aanwijzingen die duiden op handel in verdovende middelen. Aanwijzingen leidden vervolgens naar een tweede woning in het complex. Daar troffen agenten twee mannen aan die ook in het bezit waren van contant geld, drugs, twee waardevolle horloges en dure kleding. 

Prioriteit van politie, OM en bestuur is de aanpak van de onzichtbare economie die vermenging van onder- en bovenwereld (ondermijning) veroorzaakt. Dat doet de overheid gezamenlijk, om informatie te delen over en te kunnen reageren op zaken die niet kunnen kloppen. Een van de initiatieven om ondermijnende activiteiten aan te pakken, is het bestrijden van de zogenoemde spookbewoning. Dit zijn woningen die officieel leegstaan maar feitelijk wel in gebruik zijn. 

Het volledige bericht is te lezen op de website van de politie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant