Afbeelding
Foto: Fred Marree

Ingezonden: ‘Wat mij opviel deze week… opfleuren brugwachtershuisjes’

Algemeen 23 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden stuk van Fred Marree via www.dehavenloods.nl. ’Afgelopen maandag las ik in De Havenloods online over een bijzonder project. Het opfleuren van vier brugwachtershuisjes op de Koninginnebrug.’

Door Fred Marree

‘Het lichtproject ‘Dancers’ kwam tot stand door samenwerking van CityLab010 en de gemeente Rotterdam met de initiatiefneemster architect Maria Vera, schrijft de De Havenloods. Hoewel het een drukke oeververbinding is, komt met deze verlichting de Koninginnebrug ’s avonds nog meer tot leven. Goed dat de gemeente Rotterdam meewerkt aan dit soort ideeën. Vrijdag 22 december om 19:00 uur is het zover.

Lage Erfbrug
Er zijn meer brugwachtershuisjes in onze stad. Sommigen worden gebruikt, bijvoorbeeld als galerie. Probleem bij een aantal huisjes is, dat zij binnen de slagbomen staan. Zoals het oude huisje op de Lage Erfbrug. Het gebruik is gevaarlijk bij een geopende brug. Maar de beheerder, de stichting Brugwachtershuisjes, heeft aan de gemeente Rotterdam voorgesteld de voordeur te verplaatsen. Bij hernieuwd gebruik is het brugwachtershuisje dan wel veilig bereikbaar. Met succes. In de lente van 2018 hoopt de Delfshavense Lilia Costa de verplaatste voordeur van haar kiosk op de Lage Erfbrug te openen. Leuk. Succes!

Extra aandacht
Ook deze kleinschalige activiteiten en verlevendiging van de stad verdienen extra aandacht van de gemeente Rotterdam. Het is toch geweldig als ideeën van creatieve stadgenoten weer terug te vinden zijn op en rond onze Rotterdamse bruggen.

Hoe dan ook, Rotterdammers laat op 21 maart 2018 je stem horen en kies een gemeenteraad met hart voor 010!’

Uit de krant