Afbeelding

Gala op de SS Rotterdam voor eenzame ouderen

Algemeen 102 keer gelezen

Rotterdam - Voor het tweede jaar op rij hebben de Leef je Uit Foundation en Rotterdam World Gateway (RWG) een kerstgaladiner georganiseerd voor eenzame oudere mensen in Rotterdam. Op dinsdag 19 december werden 120 ouderen ontvangen op de SS Rotterdam voor een feestelijk avondje uit.

De ouderen kregen een driegangendiner voorgeschoteld en genoten ondertussen van muzikale optredens. Vrijwilligers van de foundation en RWG begeleidden de ouderen deze avond en spraken met hen als tafeldames en –heren tijdens het diner.

Eenzaamheid onder ouderen is een wezenlijk probleem in onze samenleving en het krijgt vaak niet de aandacht die het verdient. Sinds november 2015 zet de Leef je Uit Foundation zich in voor eenzame oudere mensen in Rotterdam. Michel Perridon, oprichter van de foundation: “Als echte Rotterdammer wilde ik iets terugdoen voor ouderen die Rotterdam hebben wederopgebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Daarom organiseren wij uitstapjes om de ouderen een leuke dag te bezorgen.”

In 2016 is RWG een meerjarige samenwerking aangegaan met de Foundation. Door het organiseren van het kerstgaladiner, maar ook rondleidingen in de haven, probeert RWG bij te dragen aan het welzijn van oudere eenzame mensen. Volgens managing director Ronald Lugthart is RWG als oer-Rotterdams bedrijf begaan met mensen in Rotterdam die het soms even moeilijk hebben. “Het is de oudere generatie die onze stad groot heeft gemaakt en gevormd heeft tot de prachtige, kleurrijke metropool die het vandaag de dag is. Daarom doen wij graag iets voor hen terug.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant