Lisa Chudalla is een van de artiesten die tijdens Dave's Wintervariété in de oude spiegeltent gaat optreden.
Lisa Chudalla is een van de artiesten die tijdens Dave's Wintervariété in de oude spiegeltent gaat optreden. Foto: Emile van de Velde

‘Hoe weet ik nog niet, maar het gaat sneeuwen!’

Algemeen 60 keer gelezen

Rotterdam - Dave van der Wal, de in Spijkenisse woonachtige Rotterdamse programmamaker van RTV Rijnmond belooft dat het met kerst gaat sneeuwen. Wie naar een voorstelling komt van Dave’s Wintervariété wordt tijdens een warme voorstelling onthaald op een ouderwetse Hollandse sneeuwbui. “Hoe we dat gaan doen? Ik heb geen idee, maar het gaat ons zeker lukken.”

Door Joop van der Hor

Dave van der Wal heeft al zijn spaarcentjes gestopt in zijn droom; een serie variété voorstellingen in een uit 1947 daterende klassieke Art Deco Spiegeltent. Van 24 t/m 29 december strijkt Dave’s Winter variété in het Museumpark neer. De show is een mix van komedie, zang, muziek en indrukwekkende (inter)nationale variétéacts. Hoewel hij zich inmiddels verzekerd heeft van een flink aantal sponsors kan zijn show (en hijzelf) niet zonder de hulp van ‘het grote publiek’. “In eerste plaats heb ik mensen nodig die de sfeer maken in de zalig verwarmde spiegeltent. Ik leef voor mijn publiek. Het is heerlijk om mensen te entertainen en een leuke avond te bezorgen. En als ik uit dank daarvoor een even warm applaus terug krijg, dan ben ik al tevreden, want optreden zonder publiek, dat wilt geen artiest toch! En als ik heel eerlijk ben, om zo’n grote productie met flink wat topartiesten neer te kunnen zetten hebben we de centjes hard nodig.”
Dave’s Wintervariété biedt niet alleen een avond- of matineevoorstelling met gevarieerde acts, zang en dans, maar ook desgewenst compleet met een hapje en drankje voor elke beurs; van een eenvoudig frietje buiten de spiegeltent bij één van de foodkramen, tot een heerlijk diner voorafgaande aan de voorstelling of na afloop in de op het Museumplein opgestelde restauranttent, alles kan!

Art-Deco salon
Ook zonder de spectaculaire show is de nostalgische spiegeltent ‘La Gayola’ een bezoekje meer dan waard. De ‘La Gayola’ is een Art-Deco salon uit 1947. Deze originele Belgische Spiegeltent was oorspronkelijk eigendom van ene familie Van Bael maar kwam via allerlei omzwervingen uiteindelijk terecht in Zwitserland. In december is de ‘la Gayola’ voor het eerst te zien in Rotterdam.
Dave van der Wal is geboren ‘Op Zuid’ in het bijna gesloopte Sint Clara Ziekenhuis en groeide op in Spijkenisse. “Ik voel me zowel Rotterdammer als Spijkenisser. Ik kom met enige regelmaat in het centrum van Spijkenisse en bezoek ook voorstellingen in dat prachtige theater de Stoep. Ik hoop daar in de nabije toekomst op het toneel te staan. Maar eerst dit avontuur, want dat is het wel, een echt avontuur. Al mijn spaarcentjes zitten erin. Maar ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen. ‘No guts, no glory!’”

Kaarten zijn te bestellen via www.wintervariete.nl. Kinderen jonger dan 3 jaar gratis toegang mits op schoot bij pappa of mamma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant