Voor de Rotterdamse kickbokser Luis Tavares was het bijna afgelopen kalenderjaar zeer succesvol.
Voor de Rotterdamse kickbokser Luis Tavares was het bijna afgelopen kalenderjaar zeer succesvol. "Ik denk dat mijn beste jaren nog gaan komen", voegt hij daar onmiddellijk aan toe. (Foto: Emile Hilgers) Foto: Emile Hilgers

2017 was een topjaar voor kickbokser Luis Tavares

Algemeen 178 keer gelezen

Rotterdam - 2017 was voor Luis Tavares een topjaar. Hij pakte in twee gewichtsklassen wereldtitels bij kickboksorganisatie Enfusion en verdedigde begin december met succes de titel tot 95 kilo. Logisch dat hij blaakt van het zelfvertrouwen en niet terugdeinst voor grote namen als Badr Hari en Rico Verhoeven. “Ik zit nu op een niveau dat iedereen goed is. Met mijn vechtskills en mentaliteit kan ik altijd winnen.”

Door Emile Hilgers

“Met kickboksen heb ik mijzelf ontwikkeld”, zegt de 26-jarige Rotterdammer, die in zijn jeugd bij Feyenoord voetbalde (nog altijd ‘zijn cluppie’). “Ik was twaalf toen ik binnenkwam bij mijn trainer Jan Pasztjerik. Sindsdien heb ik ook tegenslagen gekend, maar altijd kwam ik sterker terug. Dankzij mijn team, dat zorgt dat ik mij optimaal kan voorbereiden.”
Op 17 februari vecht Luis tegen Ismael Lazaar om de Enfusion wereldtitel zwaargewicht (+95 kilo). “Er zijn er niet veel die in twee klassen uitkomen, ik denk een stuk of zes. Ik denk dat ik mij later meer op het zwaargewicht zal richten, maar ben nog niet uitgekeken op lichtzwaar. Er zijn nog enkele potentiële uitdagingen.”

Dat hij na het titelgevecht in september Badr Hari als volgende tegenstander noemde op zijn lijstje, is inmiddels in kickbokskringen het gesprek van de dag. Terwijl kickboksorganisatie GLORY voor 3 maart de partij Badr Hari tegen Hedley Gerges in Ahoy aankondigde, berichtten de media over een rechtzaak omdat Badr ook een overeenkomst zou hebben getekend met Enfusion. “Het is een zaak tussen de bonden”, zegt Luis erover. “We zullen zien hoe het loopt. Voor mij telt op dit moment alleen mijn partij tegen Lazaar. We kijken van partij tot partij. Ik had na de titel in het lichtzwaargewicht ook niet gedacht dat ik al zo snel ook in het zwaargewicht om de wereldtitel zou vechten.”

Op straat wordt Luis Tavares steeds vaker herkend. “Sommigen weten niet goed hoe ze me moeten benaderen, maar buiten de ring ben ik een normale jongen.” In Rotterdam had hij nog nooit een gevecht. “Ik ben overal geweest: Kroatië, Griekenland, Las Vegas, New York. Maar in eigen stad geeft toch iets extra’s. Een partij in Rotterdam Ahoy, dat zou mooi zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant