De taxichauffeur kreeg afgelopen lente pijn in zijn buik. Het gaat nu beter met hem.
De taxichauffeur kreeg afgelopen lente pijn in zijn buik. Het gaat nu beter met hem.

Hulp voor taxichauffeur Brian Meyer in financieel moeilijke tijd

Algemeen 117 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse taxichauffeur Brian Meyer is met hulp van vrienden een doneeractie begonnen om zijn operatie te bekostigen. Die wordt niet helemaal vergoed door zijn verzekeraar.

Door Gerrit van Loon

De taxichauffeur kreeg afgelopen lente pijn in zijn buik. De huisarts gaf hem een paar maanden lang laxeermiddelen en medicatie tegen misselijkheid. Brian bleef zijn ritjes rijden tot de pijn ondragelijk werd. Met spoed werd hij naar het Sint Franciscus Gastziekenhuis (SFG) verwezen. Daar geopereerd, tumor verwijderd en een stoma gekregen. SFG verwees hem door naar Daniel Den Hoed van het Erasmus Medisch Centrum. Het gaat nu beter met hem.

Er zat ook veel schrik in de financiële kant van zijn nare verhaal. Brian Meyer kwam na de diagnose financieel in de problemen. Hij werkt als zzp-er op de taxi. Zijn inkomen viel dus direct weg en het broodfonds waarin hij deelt, is niet toereikend voor zijn vaste lasten. Laat staan voor de zorgkosten. Want van verzekeraar Het Zilveren Kruis moest hij een groot deel van de gehele behandeling betalen, omdat ze wel een contract met SFG hebben, maar niet met Daniel den Hoed.

Voor Brian werd een crowdfundings-actie opgericht om te helpen. De actie was een paar dagen bezig toen Het Zilveren Kruis Brian belde. De behandeling gaat toch vergoed worden, maar de schuld die openstaat, moet betaald worden. Het Zilveren Kruis reageert als volgt. “We zagen deze actie voor Brian en hebben direct contact met hem gezocht. Er is helaas sprake van een misverstand. Wij hebben een fout gemaakt en verkeerd geïnformeerd. Daardoor dacht Brian dat hij een deel van de behandeling zelf moest betalen. Gelukkig is dat niet het geval. Brian heeft hiervoor dus ook geen rekening ontvangen. Het spijt ons dat we met onze fout Brian ongerust hebben gemaakt. We hebben contact met hem gehad en hij weet dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken. We wensen hem veel sterkte in deze moeilijke tijd.”

Daarop reageerde Brian weer dat drie punten in dit verhaal niet kloppen. “Dat ik terug was geplaatst van drie sterren naar de laagste. En per januari ga ik een ster hoger. Ze moeten wel het hele verhaal vertellen. Van hoe het gegaan is dat ik die schuld bij ze heb staan. Dat ze het via een deurwaarder speelden. Niet fatsoenlijk dit.”

“Het geld dat binnengehaald wordt met de doneeractie komt helemaal ten goede om niet diep in de financiële problemen te komen. Zo kan Brian na zijn behandeling zonder schulden aan het werk”, aldus Sonja Kuipers die de actie startte.

Meer informatie te vinden op: www.doneeractie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant