Afbeelding

Maaspodium neemt een frisse duik in vijf jaar Maas

Algemeen 106 keer gelezen

Rotterdam - In 2018 wordt Maas vijf. Maaspodium opent dit feestelijke jaar met een duik in Maas’ kweekvijver vol talent: Voor de leeuwen. Vijf nieuwe makers uit alle regionen van de podiumkunsten laten zich inspireren door vijf jaar Maasvoorstellingen. Decors en attributen van de afgelopen vijf jaar worden herontdekt en krijgen een nieuw leven.

Het publiek gaat van 4 tot en met 7 januari op ontdekkingstocht langs woelige wolkenluchten, spannende bossen en pleinen vol fonteinen.

In het terugkerend project Voor de leeuwen laat Maas Rotterdam kennismaken met talent van de toekomst. De vorm van Voor de leeuwen evolueerde door de jaren heen van presentatieplek naar festival, tot #Maakhetmeemetdemakers: een interactief programma waarin het jonge publiek zelf op het podium stond. Tijdens de jubileumeditie van Voor de leeuwen staat opnieuw het publiek centraal. Maas bestaat bij de gratie van publiek, zonder publiek geen voorstelling. Neem een Maasmaker bij de hand en laat je meevoeren, jouw eigen avontuur in.

Er zijn naast Voor de leeuwen nog twee andere voorstellingen te zien in het Maaspodium. De Liegenaar (8+) komt je verleiden verhalen te geloven die nergens op slaan en Duimelot (1,5+) reist af naar Dromenland met de allerkleinste theaterliefhebbers. In de foyer is er Maas’ Mega Memory, er worden voor kleine prijsjes kostuums uit vijf jaar Maasvoorstellingen verkocht en in de huiskamerhoek kunnen bezoekers breien en gezelschapsspelletjes spelen. Buiten brandt een vuurtje, waar marshmallows boven geroosterd mogen worden.
Info en reserveren via www.maastd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant