Afbeelding
Foto: Fred Marree

Ingezonden: ‘Ik eet elk jaar de állerbeste oliebollen, gewoon thuis gebakken’

Algemeen 13 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden stuk van Fred Marree via www.dehavenloods.nl. ’Afgelopen maandag las ik in De Havenloods online over de Rotterdamse winnaar van de oliebollentest.’

Door Fred Marree

‘Nadat de Haringtest de toets der kritiek niet doorstond, werd ook de Oliebollentest van het AD aangevallen. De krant trok zich de bollenkritiek aan. Voortaan gaat de krant op zoek naar de beste oliebol. Waar we voor veel geld veel te vette oliebollen kopen meldt de krant niet meer. Fijn voor de oliebollenbakkers, maar de consument staat in zijn hemd. Die merkt thuis pas of hij een zak baggerbollen heeft gekocht.
Als ik lees hoe er getest wordt, doet het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) de test en rapporteert aan het AD. Als het testpanel van het CSO alleen cijfers geeft, vraag ik mij wel af wie het commentaar bij de beoordelingen levert. Ik ben heel benieuwd hoe de nieuwe verslaggeving van de test ontvangen wordt. De tijd zal het leren.

Oh ja, de beste oliebollen komen van Bakkerij Kootwijk uit Rotterdam met een bakkerij in Cappelle aan den IJssel. Met een 6e plaats heeft Richard Visser de beste oliebollenkraam van Nederland. Dus twee eerste plaatsen voor Rotterdam.
En de oliebollen die ik eet? Dat zijn de állerbeste. Die worden elk jaar op oudejaarsdag gewoon thuis gebakken.’

Uit de krant