Afbeelding

Dappere Bumper geeft tips aan honden die wél bang voor vuurwerk zijn

Algemeen 67 keer gelezen

Rotterdam - Het is een vreselijke tijd voor veel honden, met al dat vuurwerk. Maar niet voor de beroemde Rotterdamse politiehond Bumper. Bumper is al zo getraind dat ie geen last heeft van al die knallen op straat. Maar hij snapt dat dat voor andere honden anders is en geeft (vanaf zijn vakantieadres) tips aan honden én vooral hun baasjes.

‘Het is weer bijna zover, het oude jaar loopt op zijn eind en 2018 gaat bijna beginnen. Ik heb gelukkig ff vakantie en daar was ik wel weer aan toe. we hebben op de brigade al wel getraind met vuurwerk. Dit zodat we er niet meer van opkijken met de jaarwisseling en dan gewoon ons werk kunnen doen zonder dat we daardoor afgeleid worden. Mijn collega’s en ik hebben niet zo’n last van die knallen, we raken er eigenlijk wel opgewonden door en willen graag ons werk doen. Er zijn echter ook veel viervoeters die er wel ontzettend last van hebben. Hier wat tips voor de baas zodat hij er een beetje rekening mee kan houden tijdens deze periode;

* Laat ons in deze periode altijd aangelijnd uit.
* Mochten we ontsnappen zorg dat we een geregistreerde chip hebben en/of een naamkokertje aan de halsband.
* Straf ons niet als we wat bang zijn.
* Reageer ook niet overdreven zodat wij bevestigd worden dat er iets mis zou zijn. Doe gewoon lekker normaal zoals altijd.
* Laat ons op Oudejaarsnacht liefst niet uit tussen 18.00 en 02.00 uur, dat zijn namelijk de afsteektijden van vuurwerk voor particulieren. FF kort tussendoor zal wel moeten maar geen lange wandelingen en ga dan het liefst voor 22.00 uur.
* Laat ons een plekkie opzoeken waar we ons het meest comfortabel voelen en zet daar de mand neer.
* Sluit ons niet op in een bench maar laat het deurtje open, leg er bijvoorbeeld een kleed overheen.
* Sluit de gordijnen en zet de tv of de radio aan. Dat neemt iets van de prikkels van buiten weg.
* Doe wat spelletjes met ons om ons af te leiden, is overigens altijd leuk en dat mag het hele jaar door.
* Denk niet op 1 januari “nu wordt er niet meer geknald, jullie mogen wel weer los”, let nog een paar dagen extra goed op.
* Heeft een dier extreem veel last en vormt hij een gevaar voor zichzelf of voor anderen raadpleeg dan altijd een dierenarts.

* Tippies voor de mensenmensen, doe een vuurwerkbril op. Omscholen naar blindengeleidehond valt nie mee.
* Zorg dat je poten eraan blijven want wij willen gewoon uitgelaten worden in 2018.

Namens Politie Nederland en al mijn collega’s op 4 poten/benen, hele fijne kerstdagen en een gelukkig en vooral gezond 2018 toegewenst.

Mzzl Bumper’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant