Afbeelding

Wie heeft er mooie herinneringen aan Karel Schot?

Algemeen 22 keer gelezen

Rotterdam - Vogelklas Karel Schot is op zoek naar oude verhalen over Karel Schot, de vogelmeester van Rotterdam. Oud-leerlingen van Karel Schot, die mooie herinneringen koesteren, zijn welkom voor een speciale bijeenkomst in Theater Walhalla op 20 januari 2018.

Van het begin van de jaren vijftig tot 1980 gaf Karel Schot les in onder andere biologie. Deze markante leraar werd in Rotterdam bekend door zijn natuurstukjes in het Rotterdam Nieuwsblad en Het Vrije Volk én doordat hij samen met zijn leerlingen zieke en gewonde vogels in zijn Vogelklas verzorgde.
De Vogelklas is na het overlijden van Karel Schot door een paar oud-leerlingen in stand gehouden, op het Afrikaanderplein worden nog steeds vogels en andere dieren opgevangen en vrijgelaten.

De Vogelklas wil nu opmerkelijke verhalen en oud-leerlingen samenbrengen tijdens een reünie op 20 januari. Onder leiding van presentator Winfried Baijens komen gasten en vogelklassers van weleer samen om hun verhalen te delen. Oud-leerlingen zijn welkom zich aan te melden, of om hun verhaal in te sturen.

Meer info op www.vogelklas.nl/reunie.

Afbeelding

Uit de krant