Afbeelding
Foto: Geert van der Burg

Anouk van de Ven wint eerste winterverhalenwedstrijd van Wolfert Dalton

Algemeen 97 keer gelezen

Rotterdam - Dit jaar is er voor het eerst een winterverhalenwedstrijd georganiseerd op Wolfert Dalton. De wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Maximus Hillegersberg. Winnaar werd Anouk van de Ven met het verhaal kerstkransjes. 

Deze eerste editie was nog alleen toegankelijk voor de leerlingen uit de derde klas en hoger, maar volgend jaar wil de sectie Nederlands van deze school voor Mavo, Havo en Vwo proberen om twee prijzen toe te kennen: voor de onderbouw en bovenbouw apart.

Hoewel de inzendingen dit jaar wisselend van kwaliteit waren, zaten er diverse mooie verhalen tussen. Twee verhalen kregen een eervolle vermelding van de jury, die unaniem was over de winnaar. Uit het juryrapport: de winnende inzending is een verhaal met een kop en een staart, en een mooie wending. De jury was enorm verrast door de spanning die de schrijver er tot de laatste regel in wist te houden, en vond het een herkenbare situatie, die toch heel mooi was opgeschreven.

Voor een volle aula werd op donderdag 21 december de winnaar bekendgemaakt en de prijs uitgereikt. De eerste winnaar van de winterverhalenwedstrijd is het verhaal Kerstkransjes van Anouk van de Ven. Zij krijgt een cadeaubon van € 50,- en een boekenpakket van Maximus Hillegersberg. Het verhaal van Anouk werd tijdens de kerstviering op Wolfert Dalton in alle klassen voorgelezen.

Uit de krant