Afbeelding

Vanaf 1 januari 2018 een rookvrij Plaswijckpark

Algemeen 11 keer gelezen

Rotterdam - Plaswijckpark trapt het nieuwe jaar af met het invoeren van een rookvrij park. Voortaan wordt er gevraagd aan alle bezoekers van het Rotterdamse familiepark om het park rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Plaswijckpark haar verantwoordelijkheid als kinderpark nemen en de jonge bezoekers beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.
 
Iedereen is en blijft welkom in Plaswijckpark. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Op dit moment worden er in Plaswijckpark voorbereidingen getroffen voor het aanleggen van vier speciale rooklocaties. De locaties liggen verspreid in Speel-, Wandel- en Dierenwijck. De rest van het park zal volledig rookvrij zijn.
 
Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Plaswijckpark wil dat kinderen de ruimte en vrijheid krijgen om te spelen. Om deze ruimte en vrijheid te bieden creëert het park een veilige omgeving waar de kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan. Daar past dan ook een rookvrije omgeving bij. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.
 
Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl of bel 010 – 418 18 36.
Plaswijckpark is deze winter dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant