Stichting De Betrokken Spartaan, Sparta Rotterdam en studentenvereniging S.S.R stimuleren kinderen uit Spangen en Rotterdam-West te bewegen en te sporten. (foto: Carla Vos)
Stichting De Betrokken Spartaan, Sparta Rotterdam en studentenvereniging S.S.R stimuleren kinderen uit Spangen en Rotterdam-West te bewegen en te sporten. (foto: Carla Vos)

Honderd kinderen uit Delfshaven op bezoek bij Sparta-Willem II

Algemeen 113 keer gelezen

Rotterdam - Stichting De Betrokken Spartaan, Sparta Rotterdam en studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam ontvangen op zondag de vierde februari, bij de thuiswedstrijd van Sparta tegen Willem II, honderd kinderen uit de wijk Delfshaven. De kinderen zijn uitgenodigd door het jubilerende S.S.R.-Rotterdam; de studentenvereniging bestaat honderd jaar en viert dit graag met de stad waar zij vandaan komt.

Voorafgaand aan de wedstrijd worden de kinderen met een Sparta-Quiz ontvangen, gepresenteerd door Frank van der Slot, de eSporter van Sparta Rotterdam.
Tijdens de rust van de wedstrijd Sparta - Wilem II overhandigen de leden van S.S.R.-Rotterdam een maatschappelijke cheque ter waarde van 10.000 euro aan Stichting De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke organisatie van Sparta Rotterdam die – naast vele andere werkzaamheden - sport en beweging stimuleert voor kinderen uit Spangen en Rotterdam-West.

Het doel is om kinderen met elkaar in gesprek te laten gaan over welke ambities zij hebben en hen het gevoel te geven dat alles voor hen mogelijk is. Door de kinderen in contact te laten komen met Sparta Rotterdam en kennis te laten maken met de studenten van S.S.R.-Rotterdam, wordt de jeugd op verschillende manieren geïnspireerd, is de gedachte. “Studenten hebben het goed: zij doen veel ervaring op en hebben door het volgen van een goede opleiding en het opbouwen van een sociaal netwerk, veel kansen op de arbeidsmarkt. We willen de Rotterdamse kinderen vertellen dat ook zij deze kans kunnen krijgen, als zij er maar zelf echt in geloven,” aldus Daan Verpalen en Sanne Smidt van de jubilerende studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant