Rotzooi rondom containers
Rotzooi rondom containers Foto: Fred Marree

‘Beste Rotterdammers, beschouw de straat als je huiskamer en maak er geen rotzooi van’

Algemeen 104 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdammer Fred Marree plaatst regelmatig ingezonden stukken op www.dehavenloods.nl over wat hem opviel in het nieuws. Deze keer: ‘Minder afval, meer troep’.

Door Fred Marree

‘Het is mooi dat we minder afval produceren. Toch nog 428 kilo per Rotterdammer. Een huishouden van drie personen produceert gemiddeld 1284 kg afval. Dat is bijna 25 kilo per week. Een heel gesjouw. Ook voor de vuilnismannen Stadsbeheer. Er komen sensoren in de wijkcontainers zodat ze op tijd geleegd worden. Geweldig.

Vandaag worden er vragen gesteld in de gemeenteraad over het afval op straat. Dries Mosch heeft dat al vaker aangekaart. Maar het lijkt erger te worden. En dan kijk ik toch eerst naar onze stadgenoten. Zij zetten veel te groot vuil naast de container. Een uitnodiging om er meer (grof) afval bij te plaatsen. Soms zit de container vol zit. Vaak lijkt dat zo, maar dan zit er een te grote of te volle zak vast. Een klemmetje. De volgende “pleurt” zijn vuilniszakkie erbij enzovoort. Onze stadsmormels komen een graantje meepikken van de etensresten in die vuilniszakken. Meeuwen, katten, ratten scheuren de zakken open en de chaos op straat is compleet.

Grof vuil kan je Rotterdam gratis afgeven bij het Milieupark. Mogen deze (na een weekendje klussen) ook op maandag weer open? Maar het grof vuil wordt ook gratis opgehaald. Wel even een afspraak maken. Verder roep ik de gemeente op de afvalcontainers snel te voorzien van sensoren zodat deze tijdig geleegd kunnen worden. En tot slot beste Rotterdammers, beschouw de straat als je huiskamer en maak er geen rotzooi van.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant