Afbeelding

Ingezonden: Ongelukkig verlies voor R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 68 keer gelezen

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta speelde gisteren uit bij de koploper. Tegen dit Hellevoetsluis kregen de Spartanen kans op kans maar de bal wilde soms op een miraculeuze wijze niet in het doel gaan.

Titelkandidaat Hellevoetsluis was vooraf al niet gerust op de wedstrijd tegen R.V.&A.V. Sparta. De spanning was van de gezichten af te lezen bij de thuisclub. R.V.&A.V. Sparta bleef rustig en controleerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut door wanneer zijnde niet in balbezit compact te spelen op een meter of 25 van het doel van de uitstekend keepende Massimo van Ewijk.

Gevolg hiervan was een tactisch schaakspel dat voor de talrijk opgekomen toeschouwers voor rust weinig vuurwerk bracht. Een van de weinige opwindende momenten voor de rust was een goede voorzet van Robin Verhorst die door de laatste verdediger ter nauwer nood kon worden weggehaald voor twee goed inlopende spelers.

Een paar minuten later kwam Hellevoetsluis middels een letterlijk uit de lucht gevallen doelpunt op voorsprong. Dit moment werd vanaf de aftrap gevolgd door een vliegend afstandsschot van Jeremy de Hoog van circa 25 meter dat ver buiten het bereik van de doelman net over het doel verdween.

Na de geflatteerde 1-0 ruststand moest er nog een helft worden gespeeld. Dat werd een bijzonder schouwspel. Sparta speelde nu vol op de aanval en Hellevoetsluis liet zich ver op eigen helft terugzakken.

Sparta’s keeper Massimo van Ewijk heeft na rust letterlijk geen bal meer op zijn doel zien afkomen. De formatie van trainer Robert Verbeek voetbalde de thuisclub van de mat en wist zich na rust niet minder dan veertien doelrijpe kansen uit te spelen. Hellevoetsluis werd overlopen en wist slechts met veel meer geluk dan wijsheid de minimale voorsprong te behouden.

Dat het R.V.&A.V. Sparta weer eens niet mee zat is wat deze wedstrijd betreft een understatement. De doelman verrichtte een aantal prima reddingen, Martijn Leenderts werd in 1 op 1 met de keeper twijfelachtig buitenspel gegeven, Robin Verhorst raakte een voorzet wel zeer ongelukkig, Pieter Hofman zag zijn harde kopbal op de paal eindigen, Jordi de Zwart mistte het geluk bij een goede kopbal en in de blessuretijd verdween een strak schot van Jeremy de Hoog via de keeper en de lat over het doel.

Vooral ingegeven door deze forse dosis geluk kon de tijdens de staf van Hellevoetsluis juichen na het laatste fluitsignaal. R.V.&A.V. Sparta hoeft zich voetballend maar heel weinig te verwijten. De spelers haalde deze wedstrijd zonder uitzondering een ruime voldoende. Zaak is alleen om de vele kansen in de toekomst wel af te maken.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Pieter Hofman (90e Begir), Jim van Oeveren, Danny Abbing, Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Jordi de Zwart, Martijn Leenderts (67e Ibo Ozbilek)

De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 maart wanneer er wordt gespeeld tegen Neptunus. Dit is een in december afgekeurde wedstrijd. Er wordt dan omstreeks 14.30 uur afgetrapt op sportpark RMC Terbregge. Uiteraard bent u van harte welkom om het team te komen steunen.