IUBA studenten in Nederland
IUBA studenten in Nederland (Foto: SionPress)

Ingezonden: Studenten bij Traditionele Koreaanse Cultuurervaring

Rotterdam - De Koreaanse Cultuurervaring gehouden in de WMS Church of God Rotterdam, werd zondag 28 januari druk bezocht door enkele studenten van Erasmus Universiteit, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam met hun familieleden, vrienden en kennissen.

Het was onderdeel van de presentatie, gegeven door een zestal universiteitsstudenten uit Zuid-Korea, die begon met een introductie en een Bijbel Seminar getiteld "Jeruzalem Moeder." Aan de hand van Bijbelverzen, onder andere Genesis 1: 26 en 27; Galaten 4:26, werd bewezen dat er een Hemelse Moeder bestaat.

De Overzeese Cultuurervaring is een educatie onderdeel van de Internationale Universiteit Bijbel Academie (IUBA)

Deze twee weken durende vrijwillige activiteit en cultuur uitwisseling in Nederland heeft de ervaring van de overzeese universiteitsstudenten verrijkt en is van positieve invloed op de gemeenschap.

Het gaf de bezoekers onvergetelijke herinneringen aan traditionele Koreaanse spelletjes zoals Kong Jumoni, DDak Ji en Je-Gi.

Een bezoekster zei: "Ik kreeg hier de gelegenheid om de traditionele klederdracht 'Hanbok' aan te trekken, wat een eer!"

Deze Zuid-Koreaanse universiteitsstudenten voeren bovendien via ASEZ (universiteitsstudenten vrijwilligers van de Church of God) wereldwijd vrijwilligerswerk uit. ASEZ staat voor Save the Earth from A to Z.

Het betekent “Universiteitsstudenten veranderen de wereld,” door o.a. de problemen op te lossen vanuit de campus, om een hoopvolle toekomst te geven aan zeven miljard mensen.

Volgens de universiteitsstudenten die bij ASEZ vrijwilligeractiviteiten doen, hangt dit af van de jongvolwassenen en universiteitsstudenten, die de centrale -en leidende rol spelen in de toekomstige generatie. Omdat zij kennis, ervaring en uitvoerende energie bevatten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden