Afbeelding

Studenten organiseren hele bijzondere dag in Aafje Hoppesteyn

Algemeen 131 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden stuk van Alex Del Olmo Roque. Hij plaatste een verslag van een bijzondere dag in Aafje Hoppesteyn op onze website www.dehavenloods.nl. Alex en zijn medestudenten organiseerden daar een dag om geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis Sophia Ziekenhuis Rotterdam. 

‘Graag breng ik u op de hoogte van wat ik de afgelopen dinsdag (23 januari) heb meegemaakt. Ik ben een leerling aan het Albeda College waar ik de opleiding Evenementenorganisatie volg. Wij kregen als schoolopdracht om een evenement te organiseren met als doel: Geld in te zamelen voor een goed doel. Dit moesten wij mogelijk maken zonder budget. Wij hebben dit evenement dus opgezet zonder er geld aan mogen besteden. Het goede doel dat wij gekozen hadden is het Ronald McDonald Huis Sophia Ziekenhuis Rotterdam. Wij hebben in totaal 500 euro opgehaald!

Afgelopen dinsdag (23 januari) hebben wij ons evenement gedraaid. Wij organiseerden een leuke dag bij Aafje Hoppesteyn in  Crooswijk. In de ochtend zijn studenten van de Zorg & Welzijn opleiding Albeda College op pad gegaan in het verzorging te huis van Aafje. Hun opdracht was om lekker met de bewoners te praten en enthousiast te maken voor het evenement. In de middag hebben wij voor de bewoners een lunchconcert georganiseerd. Dit concert werd mogelijk gemaakt door Ed Citroen Poptroubadour.

Vooraf en tijdens het concert verkochten wij loten aan de bewoners. Deze konden zij gebruiken voor onze loterij die ook plaats vond. Onze prijzen werden gesponsord door Albert Heijn Vlietlaan in Rotterdam. Met prijzen zoals gietijzerpannen, snijplanken en servies was onze loterij een groot succes! Na het lunchconcert kregen wij nog optredens verzorgd door leerlingen van de muziek opleiding van het Albeda College mede dankzij de samenwerking met Root & Routes. Ook het Zadkine college heeft bijgedragen met hun leerlingen van de Patissier opleiding. Die hebben speculaas koeken gebakken en zijn deze koeken zelf gaan verkopen tijdens het evenement. Daarnaast verkochten zij ook allerlei accessoires van het Ronald McDonald huis.

Ook wilde wij graag iets geks doen. Wat wij gedaan hebben is een lang touw knopen om te kijken of wij een nieuw en niet bestaand record kunnen plaatsen. Wat het touw bijzonder maakt is dat er van alles gebruikt is. Denk daarbij aan armbanden, kleding, dekbedden, kussens, etc. Zo hebben wij onszelf de uitdaging gegeven om spullen die je eigenlijk niet vast kan knopen, proberen vast te knopen. Ook bestaat ons touw alleen meer uit de kleuren geel en rood om zo aandacht te vragen voor het goede doel. Ons touw is uiteindelijk 102 meter lang geworden. Als laatste hebben wij ook hulp gekregen van een fotograaf die direct foto’s kon uitprinten met een kader eromheen zodat iedereen een mooi aandenken heeft.

Al met al hebben wij veel geld kunnen inzamelen door middel van het verkopen van loten, accessoires en donaties. Zo hebben wij uiteindelijk 500 euro opgehaald voor het goede doel! Hiervoor is een grote cheque gemaakt die we overhandigd hebben aan Natasja Jongenotter, huismanager van het Ronald McDonald Huis in Rotterdam. Wij willen alle partners en sponsoren bedanken die dit evenement mede mogelijk gemaakt hebben: Aafje Hoppesteyn, Albeda College, Zadkine College, Albert heijn Vlietlaan Rotterdam, Ed Citroen Poptroubadour, Het fotomoment en Amigo Produkties.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant