Afbeelding
Foto: Mirjam Collens

Wijkagent Myrna Sepers schrijft geen bekeuringen meer op Zuid...

Algemeen 374 keer gelezen

Rotterdam - Ze is 45 jaar jong, werkte 26 jaar bij de politie, waarvan 13 jaar in Rotterdam-Zuid. Nu vindt Myrna Sepers dat het welletjes is geweest. “Het is na zoveel jaar tijd voor een nieuwe wijk waar ik weer geprikkeld word”, zegt ze over haar besluit. Afgelopen donderdag nam ze daarom afscheid van Zuid om in Capelle aan den IJssel haar werk voort te zetten.

Haar laatste werkweek bij Eenheid Rotterdam, basisteam Feijenoord, is een feit. Deze week bestaat uit een drukke agenda met veel overleggen, overdragen en een afspraak die ze er nog ergens tussen wist te proppen. Ondanks de laatste vele loodjes, doet Myrna vrolijk de deur open om tijd te maken voor De Havenloods: “Koffie?”

“Veel mensen zullen blij zijn dat ik weg ben vanwege de bekeuringen die ik uitschrijf”, lacht Myrna. Ze vindt het belangrijk dat iedereen netjes met het parkeerbeleid omgaat, als onderdeel van een goede leefomgeving. Ze is dan ook streng als het hierom gaat. De wijkagente staat - zoals ze zelf zegt - bekend als ‘de blonde die altijd met de scooter voorbijrijdt’. Een teken voor de meesten om hun auto alsnog goed te zetten, nog voordat ze van haar scooter af hoeft te stappen. Amsterdammers noemen haar ook wel ‘kakkerlak’, sinds ze 13 jaar geleden Amsterdam verliet om te starten als hoofdagent op de Veranda. Hierna koos ze voor het werk als wijkagent in Vreewijk. “En dan kom ik uit 020!” Haar Amsterdamse accent heeft haar echter nooit in de problemen gebracht in juist de wijk waar zelfs Feyenoord-dakpannen te vinden zijn. De afgelopen zes jaar was ze wijkagent van de Wilhelminapier/Kop van Zuid en coördineerde ze diverse evenementen.

“Zo’n wijk krijg je nooit meer”, vertelt Myrna die inmiddels erg vertrouwd is geworden met Zuid. “In welke andere wijk komen er nou 70 cruiseschepen per jaar voorbij?” Dat ze die straks niet meer op kan lopen om tijdelijke bewoners van Rotterdam te verwelkomen, zal ze missen.

Wat de afgelopen jaren voor veel impact zorgde bij de goedlachse agente, waren voornamelijk de situaties die ze aantrof nadat ze op een melding af moest gaan. Ze doelt onder meer op plaats delicten. Als wijkagent was ze meer onder de mensen en was het niet alleen maar ellende: “Soms ook gewoon lekker ouwehoeren.” In deze rol had Myrna meer te maken met sociale problematiek en fungeerde ze als regisseur van de wijk. “Dit gaf meer diepgang in het werk, meer binding.” Ondanks de boetes die ze uitschreef, werd ze daarom ook graag gezien omdat ze een bemiddelende rol had en er uiteindelijk vooral was voor de mensen.

Rotterdam-Zuid, haar collega’s en netwerkpartners gaat de agente missen. Wel kijkt ze uit naar een frisse start in Capelle: “Ik heb daar te maken met een andere gemeente, andere regels en grotere wijken. Helemaal uit mijn comfort zone.” Maar Myrna blijft wel voor iedereen bereikbaar. Via Twitter, waar ze vast haar werkervaringen in Capelle gaat delen: @M_Sepers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant