‘Aanpak muizenplaag Markthal is geen kattenpis’

Algemeen 44 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdammer Fred Marree plaatst op www.dehavenloods.nl elke week een ingezonden bericht waarin hij op opvallend nieuws van afgelopen week reageert. Deze keer heeft Marree het over de muizenplaag in de Markthal. 

‘De NVWA, voeger de Keuringsdienst van Waren, maakte het nieuws bekend. Een schokkend bericht. Reden voor verschillende media om het nieuws over de muizenplaag groots voor het voetlicht te brengen. En dat is maar goed ook. Het is een duidelijk signaal voor de ondernemers in kwestie om het probleem aan te pakken.

Uit het verhaal van het AD blijkt ook dat er ondernemers zijn die met vlag en wimpel door de inspectie kwamen, hun inspanningen werden zo beloond. Maar andere ondernemers doen er te weinig aan, zo blijkt uit de inspecties. Dan is het vechten tegen de bierkaai. De vraag rijst of door de concentratie van ongedierte de volksgezondheid voor de bezoekers in het geding komt.

Je moet er toch ook niet aan denken dat het onbekende aroma van je gerecht van muizen afkomstig is. Dan breekt de hel in de hal echt los en ligt sluiting van de Markthal dichterbij dan je denkt.

De oplossing van een gerenommeerd Rotterdams architectenbureau om katten in te zetten lijkt effectief, maar slaat nergens op. Je moet er toch niet aan denken dat je om de paar meter een kattenbak in Markthal ziet staan. Lekker fris.

Het mag duidelijk zijn, de aanpak van de muizenplaag is echt geen kattenpis.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant