Ingezonden: R.V.&A.V. Sparta heeft aan een goed half uur genoeg

Algemeen 61 keer gelezen

Rotterdam - De derby tegen Alexandria’66 was nog geen halve minuut oud toen het eerste doelpunt al op het scorebord stond. Martijn Leenderts (foto) kwam direct vanaf de aftrap in balbezit en liet de doelman van Alexandria’66 kansloos, 0-1.

Met de vroege voorsprong op zak controleerde de Spartanen de wedstrijd. Topscorer Jordi de Zwart vond in deze fase twee maal de keeper op zijn weg. Alexandria’66 stelde hier buiten een wild over geschoten vrije trap in het begin van de wedstrijd niets tegenover.

Na een kwartier speler kwam Sparta door een goed uitgespeelde aanval op 0-2 maar de Spartanen zagen deze goal onterecht worden afgekeurd. Het levert voor de statistieken weer een notering op in het bijzondere klassement van ten onrechte afgekeurde doelpunten gemaakt door spelers van R.V.&A.V. Sparta.

In de 23e minuut kwam de 0-2 toch op het scorebord. Martijn Leenderts kopte de bal goed en hard naar de grond en zag het ding onder het lichaam van de grabbelende keeper doorschieten. Het leed dat Martijn Leenderts heet was echter nog niet voorbij voor Alexandria’66.

De 0-3 in de 29e minuut was er een afkomstig van de afdeling curiosa. Een der spelers van Alexandria’66 nam de bal vanuit de lucht vol op de slof, hij raakte de bal verkeerd en zag Jordi en Martijn ineens vrij voor de keeper staan. Daarna was het voor Martijn een koud kunstje om zijn derde van de middag te maken.

Op de klok stonden toen nog 61 minuten die R.V.&A.V. Sparta op dat moment van de overwinning scheiden. Over dat uur viel niet heel veel meer te schrijven. Sparta zette volledig in op het controleren van de wedstrijd en Alexandria’66 kon daar op deze dag voetballend eigenlijk weinig tegen in brengen.

Alexandria’66 scoorde hierna voor de statistieken twee keer maar dat bracht de Spartaanse overwinning nooit in gevaar. Het enige hoogtepunt aan de Spartaanse kant was de 1-4 kort na rust gescoord door Jordi de Zwart. Met name de voorzet vanaf rechts van Kevin Jumelet was hier van een grote klasse.

Na de 2-4 probeerde Alexandria met veel lange ballen nog iets te forceren maar dat leverde weinig kansen op. Keeper Massimo van Ewijk moest slechts een aantal malen optreden om de bal uit de lucht te plukken. Na de zeven minuten extra speeltijd besloot scheidsrechter Hilgersom een einde te maken aan de wedstrijd.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Abbing, Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, David Booms (65e Max Hoornweg), Jordi de Zwart (83e Ibo Ozbilek), Martijn Leenderts

De selectie van Robert Verbeek ging met drie punten op zak naar huis en staat op dit moment officieel tweede in de reguliere stand en ook goed in de periodestand. Volgende week zaterdag speelt R.V.&A.V. Sparta op eigen veld tegen Berkel. De wedstrijd begint dan omstreeks half drie.