Afbeelding
Foto: pr

Rotterdamse finalisten bij Final Footprint Challenge

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam - Dinsdag zijn de finalisten van de Final Footprint Challenge bekend gemaakt. Onder de ingezonden uitvindingen zijn een duurzame doe-het-zelf kist, een recyclebaar grafmonument, een composteerbare urn en bio-kisten. De winnaar krijgt vijfduizend euro en ondersteuning om de uitvinding op de markt te brengen. Twee finalisten komen uit Rotterdam.


De Final Footprint Challenge is een wedstrijd voor mensen met ideeën voor een duurzame uitvaart. Uit 37 inzendingen zijn dinsdag de tien finalisten gekozen door een vakjury. Op 5 april is de prijsuitreiking. Het beste idee wordt beloond met 5.000 euro en ondersteuning bij het naar de markt brengen van de oplossing. Alle tien de finalisten krijgen een beloning van 500 euro en mogen deelnemen aan drie bootcampdagen, waarin ze ondersteuning krijgen van experts bij de verdere ontwikkeling van hun idee. Op 5 april geven de finalisten hun laatste presentatie. De jury bepaalt die dag wie de winnaar is. In de jury zitten behalve vertegenwoordigers van de initiatiefnemers ook experts op het gebied van duurzaamheid.
De twee Rotterdamse finalisten zijn SeedScope (Ontwikkeling ecologisch landschap voor Nalatenschap - Stadspark, natuurbegraven en begraafplaats in één) en Eternal Stones (verhuurmodel voor grafstenen). De challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid - opgericht door coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie - en Stichting GreenLeave. Een uitgebreide beschrijving is te vinden op finalfootprintchallenge.nl

De Final Footprint Challenge wil een broedplaats zijn voor duurzame oplossingen voor de uitvaart. Ondernemers binnen en buiten de branche, studenten, experts en andere geïnteresseerden konden hun oplossingen voor een duurzame uitvaart delen. Dat leidde tot 37 inzendingen. De challenge bood deelnemers ook de mogelijkheid om samen te werken in workshops en hun krachten te bundelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant