Thorsten en Ian Overduin
Thorsten en Ian Overduin Foto: Ian overduin

Ingezonden: Politieke partij PIPO heeft jongste lijsttrekker van Nederland

Algemeen 293 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden door PIPO Rotterdam. Deze politieke partij heeft in Charlois de jongste lijsttrekker van heel Nederland.

Thorsten Overduin. Wie?

Thorsten zit in vwo-6, is 17 jaar oud en hij is de lijsttrekker voor de politieke partij PIPO Innovatief & Praktisch uit Rotterdam. Voor de komende gebiedscommissieverkiezingen heeft hij zich verkiesbaar gesteld voor het deelgebied Charlois Rotterdam. Daarmee is hij de jongste lijsttrekker van Nederland.

Stemmen vanaf je 16de, Rotterdam heeft het!

Het is echt een unicum in Nederland: stemmen vanaf zestien jaar. Op 21 maart zijn in de Rotterdamse stemhokjes voor het eerst ook zestien- en zeventienjarigen welkom om hun stem uit te brengen voor de veertien gebiedscommissies die Rotterdam rijk is. De meest belangrijke daarbij is natuurlijk Charlois en daar willen wij als de jeugd wel ons stempel op drukken.

Partij voor Innovatieve en Praktische Oplossingen

Wat begon als een grapje van zijn neven mondde uit in een bestaande politieke partij die tijdens de komende verkiezingen dan ook echt mee gaat doen. De Partij voor Innovatieve en Praktische Oplossingen, of kortweg PIPO, was nooit echt meer dan een grapje tijdens verjaardagen. Echter werd er wel altijd serieus nagedacht over praktische oplossingen voor eenvoudig ogende problemen. Oplossingen waar de zittende politieke partijen niet over nadachten. Dat kunnen we zelf beter hadden de neven bedacht en besloten mee te gaan doen voor de gebiedscommisie Charlois, immers wie kan er beter bepalen wat er in ons gebied gebeurt dan wijzelf. En zo was PIPO geboren. Natuurlijk werd er eerst gezocht naar een goede partijnaam maar kwamen ze toch telkens terug bij de werknaam PIPO. Het bleek gewoon lekker te bekken, het dekt de uit te dragen lading en, meest belangrijk, het was het meest herkenbare van allemaal.

Wat gaan we doen

Van Charlois een schone en veilige buurt maken waar mensen zich onderdeel voelen van de wijk.

Zo gaan wij ons inzetten op toekomstgerichte duurzaamheid, mensen verbinden en op veiligheid & recreatie.

Laten wij beginnen om het probleem van zwerfafval op te gaan lossen. Dit kan door samen met de inwoners ons verantwoordelijk te gaan voelen voor de groeninrichting. Geen blikjes meer in de bosjes maar mooie bloeiende bloemen. Geef inwoners subsidie om een stukje groen te onderhouden en we krijgen een mooie en diverse inrichting van de buitenruimte. Daarnaast wat de overheid afgelopen jaren lijkt te hebben wegbezuinigd, en ja dit klinkt zo simpel maar, zet voldoende prullenbakken waar je rotzooi in kan weggooien neer. Daarnaast zouden we ons afval beter gescheiden inleveren zodat we ook milieubewust bezig zijn. We zouden hierbij kunnen denken aan een afvalscheidingsstation in de buurt voor bijvoorbeeld plastic, papierafval en metalen blikjes. Als je de bewoners een kleine beloning geeft voor de inzameling dan is het probleem van vervuiling in de openbare ruimte snel opgelost.

Aanpakken van de energieverspilling.

Dit kan door in gesprek te gaan met bewoners, gemeente en woningcorporaties door gezamenlijk energie te gaan opwekken via bijvoorbeeld zonne-energie. Juist door de dure kosten van investeren in de techniek samen te delen maak je het voor veel meer mensen interessant om hieraan deel te gaan nemen. Je zult zien dat dit een succes wordt, zeker als de opbrengsten ervan ook voor een deel terugvloeien naar de bewoners. Behalve dat we dus bouwen aan een duurzame buurt helpen we ook armoede bestrijden, een dubbele plus. Daarnaast zullen ook de stookkosten lager worden waardoor de mensen meer geld over houden. Dat is wel zo praktisch! Iedereen stimuleren om zijn steentje bij te dragen aan een mooie toekomst.

Ten derde vinden wij als PIPO dat de verbondenheid binnen Charlois verbeterd kan worden.

PIPO wil buurtinitiatieven stimuleren om zo mensen in hun kracht te zetten. Verder willen we ons sterk maken voor het behoud van buurthuizen en de terugkeer van gesloten en gesloopte buurthuizen. Zelf ben ik opgegroeid in Zuidwijk en met het buurthuis de Larenkamp. Er was daar van alles te doen, van muziek- en sportcursussen tot de bibliotheek en van voorstellingen tot het simpelweg bieden van een plek om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te kunnen sluiten. Het is doodzonde dat er op deze buurthuizen wordt bezuinigd. Zeker nu blijkt dat het aangeboden alternatief, Het huis van de wijk; Zuidwijk, op zijn gat ligt nadat Dock de vaste medewerkers ontslagen heeft. PIPO trekt daarom een grens bij de Larenkamp; geen buurthuis meer tegen de vlakte!

Tot slot zorgen de vele bouwputten, zoals die zijn ontstaan door het slopen van de Larenkamp bijvoorbeeld, voor grote onverlichte gebieden. Dit komt de veiligheid niet ten goede. Wij zullen in overleg met de projectontwikkelaars die begonnen zijn met bouwen op deze locaties er samen alles

aandoen voor een sneller verloop en voor minder “duistere gebieden” binnen Charlois.

Verder zien we dat veel oversteekplaatsen binnen Charlois niet veilig zijn. Door een praktische aanpak kunnen we de veiligheid hier vergroten. Ik barst van de goede ideeën ook op het gebied van recreatie, dus help mij deze tot realisatie te laten komen.

Steun mij

Als je mij wil ondersteunen zou dat top zijn. Laten wij samen Rotterdam gek maken en voor een verandering gaan zorgen. Wil je helpen met flyeren of posters plakken loop dan even bij mij langs.

En vergeet niet onze Facebook pagina te liken,

M.v.g.Thorsten Overduin

Lijsttrekker PIPO

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant