Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Ingezonden: Rotterdam is aan zet

Algemeen 61 keer gelezen

“De gebiedscommissie Hoogvliet heeft de afgelopen vier jaar moeten knokken om gehoord te worden. Een enkele keer met resultaat, maar te vaak liet Rotterdam het afweten. Maar we geven niet op!

De afgelopen vier jaar zijn er veel subsidies stop gezet, accommodaties gesloten en ook het budget van de gebiedscommissie wordt in 2018-2019 weer gekort. Je vraagt je af of deze stad wel weet waar ze naar toe wil. Ik denk het wel. De gebiedscommissies zijn de afgelopen vier jaar aan banden gelegd op het gebied van communicatie en bevoegdheden. Centralisatie is het doel, waarmee ook direct de lokale democratie een deuk krijgt.

De politiek is eerder een soort footbal geworden, waar regelmatig transfers plaats vinden en het populisme hoogtij viert. Ik begrijp het niet meer.

Wat ik wel zie is dat het bestuur van de stad de afgelopen vier jaar heeft meegewerkt om verschillen te vergroten en nu nog teert op successen van voorgaande colleges. Het enige wat we terug hebben gekregen is de hondenbelasting die afgeschaft is, iets wat in schril contrast staat met de vernietiging van het kapitaal in de wijken en de toenemende verkeersinfarcten met alle schade tot gevolg.

Hoogvlieters weten echt wel wat er moet gebeuren, je moet ze alleen wel de kans en de ruimte geven en meewerken om het mooie gebied verder te ontwikkelen. Als dat de komende jaren niet gaat gebeuren raken we nog meer op achterstand als gebied. Er is een enorme drive in Hoogvliet aanwezig steeds meer mensen werken mee aan mooie initiatieven en worden actief. Van de nieuwe commissie mag verwacht worden dat zij door blijven pakken en met bewoners verder bouwen, maar het mag geen excuus zijn van het stadsbestuur om af te haken.”

Edwin Smid

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant