Afbeelding

Waterpolomannen verliezen op de valreep

Algemeen 225 keer gelezen

Heel dicht waren de waterpoloheren afgelopen zaterdagavond bij een overwinning bij de Wassenaarse middenmoter WZK. Met nog anderhalve minuut te spelen leidde de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap nog met 8-10. In de laatste 90 tellen van de wedstrijd draaide WZK de rollen in de wedstrijd echter om en bezorgde SG SCOM/De Zeehond ’73 alsnog een nederlaag waardoor de mannen van de startgemeenschap uiteindelijk met lege handen eindigden.

Hoogvliet - Middenmoter WZK moest aan het begin van de wedstrijd alles uit de kast halen om niet al direct op een onoverbrugbare achterstand te komen. Het initiatief lag bij het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 dat echter geen ruimte kreeg om een voorsprong op te bouwen zoals een week eerder tegen d’Elft. WZK bleef in het kielzog en de eerste periode eindigde in een 3-3 balans.

De ploegen ontliepen elkaar ook in het vervolg weinig. Hoewel WZK een voorsprong van 5-3 nam, wisten de bezoekers het gat weer te dichten. SG SCOM/De Zeehond ’73 leek in de derde periode een beslissend gat te slaan en via 6-8 een marge van twee treffers vast te houden tot 8-10. Met nog anderhalve minuut te spelen leek de tweede zege op rij voor de ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg aanstaande.

In de slotfase bleek de thuisploeg echter over meer inhoud te beschikken en met drie treffers in 90 seconden een 8-10 achterstand om te buigen in een 11-10 overwinning. Volgende week kunnen de heren de kater wegspoelen in het tweede onderlinge treffen met de buren van De Kempvis uit Spijkenisse. Deze tegenstander speelt nog vol voor het kampioenschap en zal een lastige horde gaan worden voor de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73.

Einduitslag: WZK – SG SCOM/De Zeehond ’73 11-10 (3-3; 3-3; 1-2; 4-2).

Doelpunten SG SCOM/De Zeehond ’73: Alex Heskes, Robert Goedendorp (beide 4x) en Sacha Aknaev (2x).