Afbeelding

Bewoners Charloisse Hoofd klagen over parkeeroverlast bij Maastunnel

Algemeen 107 keer gelezen

Rotterdam - Bewoners aan het Charloisse Hoofd, naast de ingang van de Maastunnel op Zuid, hebben last van tunnelgangers. Die parkeren hun auto’s de hele dag voor hun woningen, rijden met meegebrachte fiets de tunnel door, en komen pas aan het eind van de dag, terug.

Door Gerrit van Loon

Op de vertrouwde parkeerplekjes van Josephine Watson staan vreemde auto’s. Ze woont meer dan 37 jaar op het hoekje van Charloisse Hoofd. “Er was al minder parkeergelegenheid voor bewoners, omdat er in de buurt ook meer bedrijfsactiviteiten zijn gekomen”, schrijft ze de gemeente. “Er zijn ook gezinnen met meer dan drie auto’s. Voor anderen is er bijna nooit meer een parkeerplaats.”

Er is alom irritatie over de schaarse plekken. “Als je uit nachtdienst thuis komt, is er totaal geen plek. Het is frustrerend en brengt ruzie met zich mee.”, aldus Watson die zelf één auto heeft. Ze is ook boos dat de gemeente geen reactie op haar schrijven gaf, vertelt ze aan de deur van haar woning, wijzend naar de auto’s. “Ik denk dat Rotterdam hier best betaald parkeren of parkeerplaatsen speciaal voor bewoners kan intekenen.” Ze spreekt niet alleen voor zichzelf. “Veel bewoners hebben moeite met deze situatie.”

Reageren, of een eigen onderwerp? Je kunt altijd een bericht plaatsen op www.dehavenloods.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant