Afbeelding
Foto: Onbekend

Ingezonden: ‘Eén van de weinige speeltuinen waar je een hut kan maken van hout’

Algemeen 167 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht van Bouwspeeltuin Maeterlinck. 

Een speeltuin gelegen in Rotterdam-Lombardijen. Zelf legaal je eigen hut maken en buiten spelen in het groen. Dat kan op de Bouwspeeltuin. Een van de weinige speeltuinen in Nederland waar je een hut kan maken van hout.

Begonnen als 4-jarige lid op de Bouwspeeltuin en uitgegroeid tot vrijwilliger. De 16-jarige Giovanni Visser is actief vrijwilliger op de Bouwspeeltuin. Giovanni heeft o.a. stoplichten geregeld voor de skelterbaan en kortingen. Giovanni is begonnen bij de BouwersXL, een groep jongeren die eigenlijk te oud zijn voor de bouwspeeltuin maar nogsteeds willen komen. Miranda van Denzel heeft dit opgericht. Zelf doen de BouwersXL activiteiten organiseren en vrijwilligerswerk op de Bouwspeeltuin.

Zelf draait de Bouwspeeltuin op vrijwilligers. Je kan er voor €1,- een hut bouwen. Je krijgt dan hamers en spijkers te leen. Ook kan je skelteren op de skelterbaan en spelen in de speeltuin. Als je groter bent, kan je ook een jaarhut nemen.

Zoals Giovanni zegt: “De Bouwspeeltuin is een paleis voor de kinderen. Weg met die telefoons! Vraag aan pa en moe €2,00 en je bent heel de dag zoet.” De kinderen zijn namelijk de hele dag buiten en leren ook met hamers en spijkers omgaan. Er is genoeg plezier op de Bouwspeeltuin. Op veel speeltuin ben je snel uitgespeeld. Op de Bouwspeeltuin kan je gewoon bijvoorbeeld lekker popcorn bakken op een vuurtje of je tosti eten in je hut.

NLDoet breekt 10 maart aan. Aangezien de Bouwspeeltuin altijd vrijwilligers nodig heeft hebben hun ook weer vrijwilligers nodig voor NLDoet. Van het OranjeFonds hebben ze een bedrag gekregen voor onderhoud. De stoplichten worden o.a. gelanceerd op de Bouwspeeltuin met NLDoet. Ook zijn er met NLDoet schilderwerkzaamheden aanwezig. Er is uiteraard ook een uitgebreide lunch. Het is op 10 maart om 11:00. 16.00 zijn we klaar en gaan we opruimen.

Willen jullie ook helpen? Je kan je dan opgegeven bij Rob Wouda. De beheerder van de Bouwspeeltuin. 010 432 1226.

Adresgegevens:

Bouwspeeltuin Maeterlinck

Maeterlinckweg 61

3076GA Rotterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant