Afbeelding

Ingezonden column Fred Marree: ‘Pak álle verkeershufters aan’

Algemeen 82 keer gelezen

Rotterdam - Regelmatig plaatst Fred Marree stukken op www.dehavenloods.nl waarin hij zijn mening over een Rotterdams onderwerp geeft. Deze keer gaat het over de aanpak van verkeershufters. Iedereen kan op dehavenloods.nl overigens een bericht of column plaatsen.

Door Fred Marree

‘Het is verkiezingstijd. Dat merk je aan de politieke partijen in de stad. Neem nou de Rotterdamse VVD, die wil de scooterhufters aanpakken. Op zich is daar niets op tegen. Als scooterrijder moet je straks op je tellen passen, want na twee overtredingen verdwijnt je rijmaatje in de shredder. Een tikje rigoureus lijkt mij. En wat te doen aan al die andere verkeershufters, blijven die buiten schot? Het lijkt al met al wel sterk op meten met twee maten. Daarom ben ik benieuwd wat de rechter er van vindt.

Welke andere verkeershufter bedoel je dan? Dan denk ik aan die vaders en moeders die fietsend, vaak met hun kind(eren) achterop of op hun eigen fietsje, dwars door voetgangersgebieden jakkeren. En zo voetgangers de schrik op het lijf jagen en furieus reageren als ze daarop worden aangesproken. Mooi voorbeeld voor de kinderen. Twee keer een overtreding en weg fiets, dan ben je consequent. Gelijke monniken, gelijke kappen. Maar dat zal niet gebeuren.

Wat vind je van automobilisten die voortdurend de maximum snelheid aan hun laars lappen, asociaal parkeren en de andere verkeersregels alleen op anderen van toepassing verklaren. Voor deze verkeershufters is de VVD veel coulanter. Van een snelheidsduivel zal na twee overtredingen wegens asociaal rijgedrag zijn heilige koe niet worden afgepakt. En stinkende scooters? “Weg ermee”, zegt de lokale voorman, Vincent Karremans. Maar hoe zit het dan met de door deze partij verguisde milieuzone? De milieuzone is volgens hen symboolpolitiek en autootje pesten. Maar stinkende scooters moeten het veld ruimen. Hoezo symboolpolitiek?

Verkeershufters en sterk vervuilende motorvoertuigen (auto’s, motor- en bromfietsen maar ook scooters) mogen wat mij betreft aangepakt worden, maar dan moet je niet met twee maten meten.

Kortom, trap niet in die vierjaarlijkse gespierde campagnetaal maar kies op 21 maart een gemeenteraad met hart voor de stad!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant