Afbeelding

Ingezonden: PvdA gebiedscommissie Prins-Alexander tegen plan de Evenaar

Algemeen 138 keer gelezen

Rotterdam - Dit stuk is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar zelf iets insturen voor De Havenloods.

Op de formele vergadering van 15 februari jl. deden gebiedscommissieleden René Hoff en Shereeva Fabre een ongewoon maar treffend motievoorstel als ongevraagd advies richting het college van burgemeester en wethouders. Het college wordt dringend verzocht de huisvestingsplannen voor plaatsing van bijzondere doelgroepen in het Humanitas woongebouw de Evenaar on hold te zetten en eerst in gesprek te gaan met de betrokken bewoners van deze buurt.

De meerderheid van de aanwezige commissieleden steunden dit voorstel. Zo merkten de commissieleden tijdens de vergadering op dat er veel ruis zat in de communicatie met de bewoners. De procedure was onduidelijk en verliep in een stroomversnelling. Ook zou er door de uitvoerende ambtenaren beweerd zijn dat de commissieleden achter de plannen stonden, terwijl de gebiedscommissie nooit een formeel positief advies hierover heeft gegeven.

Dit laatste werd tot veler verbazing niet gerectificeerd in de laatste bewonersbijeenkomsten die na de formele vergadering van 15 februari jl. hebben plaatsgevonden. Sterker nog, het werd door de uitvoerende ambtenaren zonder enige twijfel ingezet als legitiem argument. Gelukkig waren commissielid Shereeva Fabre en een collega-commisielid aanwezig bij de laatste bijeenkomst op 21 februari jl. De onterechte aanname werd ter plaatse door hen ontkracht tot geruststelling van de aanwezige bewoners. De bewoners zijn ontstemd over deze onbehoorlijke gang van zaken vanuit het college van B&W, maar tegelijkertijd ook dankbaar voor de inzet van de gebiedscommissie en steun van de PvdA -fractie.

Momenteel onderhoudt de PvdA nauwe contacten met de actieve bewoners van het actiecomité de Evenaar over dit onderwerp. Er heeft een uitgebreid gesprek plaatsgevonden tussen de bewoners, PvdA partijleider Barbara Kathmann en de commissieleden René Hoff en Shereeva Fabre. De PvdA-fractie laat het er niet bij zitten en probeert dit onderwerp geagendeerd te krijgen op de aankomende actualiteitenraad van de gemeenteraad.

Tot slot beraden de leden van de gebiedscommissie Prins-Alexander zich over eventuele vervolgstappen richting het college over deze onbehoorlijke gang van zaken.

We hopen het actiecomité de Evenaar en overige bewoners zo goed als wij kunnen te ondersteunen en deze vorm van onbehoorlijk bestuur uit de wereld te helpen, aldus René Hoff en Shereeva Fabre namens de PvdA.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant