Afbeelding
Foto: Chantal Zeegers

Ingezonden: ‘Pak veiligheid op kruisingen Kleiwegkwartier aan’

Algemeen 282 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden op www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar zelf een bericht (met foto) plaatsen!

‘Verhoging van de verkeersveiligheid in Hillegersberg en Schiebroek (HiS) is sinds jaar en dag een speerpunt van de gemeente Rotterdam. Deelgemeente en gebiedscommissie hebben veel stappen in de goede richting gezet. Maar we zijn er nog niet. Zo zijn er in het verleden plannen gemaakt om twee kruispunten veel veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. D66 heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan en wil met deze plannen verder.

Voormalig dagelijks bestuurder Chantal Zeegers (nu kandidaat gemeenteraad voor D66) heeft in 2013 een plan laten opstellen om de verkeersveiligheid en doorstroming van het Kleiwegkwartier te vergroten. Vooral bij de kruispunten Kleiweg-Uitweg en Kleiweg-Straatweg.

Zeegers: “Bewonersparticipatie maakte onderdeel uit van het voor- onderzoek. Tijdens een buurtbewonersavond zijn ideeën van buurtbewoners en andere geïnteresseerden in kaart gebracht. Maatregelen zoals het verplaatsen van de tramhalte richting het Bergpolderplein, het terugplaatsen van zebrapaden op kruisingen en het aanbrengen van een verdrijvingsvlak ter hoogte van de Wilhelminalaan werden onder andere genoemd”.

Dit ‘Herinrichtingsplan Kleiweg’ uit 2014 richt zich op het stuk Kleiweg tussen de Uitweg en Straatweg. De meest ingrijpende aanpassingen zijn de verplaatste tramhalte (richting het Bergpolderplein) en de fietsstroken die zijn doorgetrokken naar de kruising Kleiweg-Uitweg.

Na opheffing van de deelgemeente, geeft de gebiedscommissie Hillegersberg en Schiebroek de herinrichting van het kruispunt Kleiweg-Straatweg een prominente plaats in het ‘Gebiedsplan Hillegersberg-Schiebroek 2014-2018’. D66 wil dat deze maatregelen de komende periode, gelijktijdig met project rioolvervanging Kleiweg West, uitgevoerd worden zodat de bewoners van Hillegersberg-Schiebroek veiliger kunnen fietsen en oversteken op de Kleiweg.’

Jiska Schimmelpennink, kandidaat Gebiedscommissie D66 #1

Chantal Zeegers, kandidaat gemeenteraad D66 #2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant