Napoleon bij de poort van de school
Napoleon bij de poort van de school

Ingezonden: Napoleon opent project op Shri Saraswatie School

Algemeen 64 keer gelezen

Rotterdam - Dit stuk is ingezonden via www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar een bericht plaatsen!

‘Dinsdag 6 maart opende Napoleon het project Moderne Geschiedenis op de Shri Saraswatie Schjool. Dit project maakt onderdeel uit van de methode Alles-in-1.

Het unieke van Alles-in-1 is dat alle vakken waaronder voortgezet technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en grammatica, taalbeschouwing, Engels, wereldoriëntatie, techniek, cultuur, expressie en muziek binnen het thema worden aangeboden. Deze samenhang maakt de leerstof logisch, motiverend, efficiënt en effectief. Bij thematisch onderwijs vormt de leerstof een geheel. De logische verbanden zorgen voor diepgang. Kinderen begrijpen waarom ze iets leren. Op deze manier gaat het onderwijs meer leven bij onze leerlingen en leren ze dus meer.

Het project moderne geschiedenis begint in de Franse revolutie en gaat via de industriële revolutie, de eerste wereldoorlog, de tweede wereldoorlog door tot de tijd na de tweede wereldoorlog. Groep 5 t/m 8 werken op hun eigen niveau aan hetzelfde thema.

In dezelfde periode werkt ook groep 4 aan een geschiedenisproject waar ze aan de hand van de begrippen Verleden-Heden-Toekomst langs dino’s, kastelen, ridders en piraten gaan. Uiteraard besteden de groepen 1 t.m 3 in deze periode ook extra aandacht aan geschiedenis.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant