Akhilesh Bansidhar is pas 18 jaar en doet al mee aan de verkiezingen

Algemeen 17 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden stuk van Akhilesh Bansidhar. Hij is pas 18 jaar en heeft Kleurrijk Prins-Alexander opgericht waarbij hij meedoet aan de gebiedscommissieverkiezingen op 21 maart. Iedereen kan via www.dehavenloods.nl zelf een bericht plaatsen.

‘Mijn naam is Akhilesh Bansidhar, sinds februari 2018, 18 jaar oud. Ik zit op het Emmauscollege in Rotterdam, Prins Alexander. Ik heb op 17 jarige leeftijd met veel moeite een eigen lijst opgericht, Kleurrijk Prins-Alexander (lijstnummer 21) om mee te doen aan de gebiedscommissieverkiezingen op 21 maart, omdat ik het zat ben om aan de zijlijn te staan terwijl saaie mannen in dure pakken bepalen hoe ónze toekomst eruit ziet. Waarom moet ik wachten tot ik 30 ben, afgestudeerd ben en al een baan heb als ik nu ook al de buurt kan verbeteren?
Rotterdam is vergeleken met de andere gemeentes in Nederland, heel initiatiefrijk en vernieuwend. Een van de bijzonderheden is dat sinds dit jaar 16 en 17 jarigen zich verkiesbaar mochten stellen voor de wijkraden of gebiedscommissies en voor het eerst mogen stemmen. Hierdoor krijgen jongeren de mogelijk om mee te denken en mee te beslissen over hun wijk. Dit zorgt voor politieke betrokkenheid in de gemeente en stad en zij kunnen de stem zijn van hun leeftijdsgenoten. Het is belangrijk dat er jongeren in de gebiedscommissies zitten, omdat zij een brug kunnen slaan tussen de jongeren en de politiek. Ten eerste weten de jongeren niet wat de gebiedscommissies doen. Laat staan dat ze weten wat de leden van de gebiedscommissies voor hun kunnen betekenen. Voor een goede weerspiegeling van de bevolking qua leeftijd, etniciteit en opleidingsniveau is het juist noodzakelijk dat er mensen met diverse achtergronden vertegenwoordigd zijn. De gebiedscommissies adviseren de gemeenteraad gevraagd en ongevraagd en via de gebiedscommissies kunnen Rotterdammers invloed uitoefenen over alles wat te maken heeft met hun wijken.
Als het verkiezingstijd is, denken mensen vaak, daar heb je het weer. Veel mensen denken, heel de poppenkast komt weer op gang. Ik wil daar niet bij horen en ik wil altijd zichtbaar zijn in Rotterdam. Zo zit ik bijvoorbeeld sinds een jaar in de jongerenraad van Rotterdam en probeer ik via die weg al invloed uit te oefenen op de gemeentepolitiek. Jongeren krijgen bij het woord politiek vaak een negatieve bijsmaak en dat is jammer. Politiek gaat over ons allemaal, het is een onderdeel van de samenleving en het hoeft niet vervelend te zijn. Ik ben een geboren en getogen Rotterdam en mij spreekt het principe van ‘geen woorden, maar daden’ erg aan. Ik ben ervan overtuigd dat het leven bestaat uit kansen, je moet de kansen alleen zien te pakken en je moet erbij worden ondersteund.


“When a flower doesn’t bloom you fix the environment in which it grows, not the flower.’’


De gemeente moet juist de burgers ondersteunen om zoveel mogelijk uit hun zelf te halen en vandaar ook mijn slogan: “Kansrijk, initiatiefrijk en bruisend.’’ Een bruisende, gezellige omgeving is leuk om er te leven en elkaar te ontmoeten. Prins-Alexander is een deelgemeente met relatief veel jongeren en als je kijkt naar het uitgaansleven in Prins-Alexander, is er nog veel te verbeteren. Jongeren moeten bijvoorbeeld naar het centrum gaan om uit te gaan en de metro’s rijden vaak niet tot heel laat. Als er veel meer uitgaansgelegenheden voor jongeren komen in de deelgemeente, dan zullen jongeren in de buurt blijven om te chillen. Dat is voor ouders een geruststellende gedachte en dit zorgt voor meer veiligheid. Ik wil dat er in de wijk veel meer leuke activiteiten voor jongeren worden ontwikkeld, gericht op talentontwikkeling en ontspanning in de vorm van sporten en dat jongeren een plek krijgen om te ontspannen zoals een aantrekkelijk buurthuis. Dit zorgt ervoor dat jongeren wat te doen hebben in plaats van overlast veroorzaken, waar niemand baat bij heeft. Ik maak mij onder andere hard om meer stage en werkervaringsplekken te creëren, dierenmishandeling harder aan te pakken, parkeermeters uitbreiden met significant lagere tarieven, meer betaalbare huur en koopwoningen voor studenten en starters en meer geld voor de ouderenzorg en dagbesteding aan te bieden.
Ik heb het gedaan, ik heb een eigen lijst opgericht voor ons allemaal en met jouw steun laat ik van mij horen. Stem eens een keer op een nieuwe, jonge lijst in plaats van op bestaande politieke partijen met vele woorden eens in de 4 jaar, maar weinig daden. Mocht je echt niet kunnen gaan stemmen dan kun je altijd iemand machtigen, zodat je stem niet verloren gaat.

Wees deel van de verandering, pak de stembiljet die thuis is gestuurd en geef mij je stem op 21 maart!

P.s. vergeet je ID niet mee te nemen.

Stem op 21 maart 2018, Lijst 21, Kleurrijk Prins- Alexander, Akhilesh Bansidhar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant