deelnemers in traditionele Koreaanse klederdracht 'Hanbok'
deelnemers in traditionele Koreaanse klederdracht 'Hanbok' (Foto: SionPress)

Ingezonden: Zuid-Koreaanse cultuur bij Church of God

Rotterdam - Dit stuk is ingezonden via www.dehavenloods.nl. 

Zondag 21 januari hebben een zestal universiteitsstudenten van ASEZ een presentatie gegeven in de Church of God aan het Slingeplein 1 in Rotterdam.

ASEZ staat voor Save the Earth from A to Z. Het betekent “universiteitsstudenten veranderen de wereld.”

ASEZ (universiteitsstudenten vrijwilligers van de Church of God) voert wereldwijd vrijwilligerswerk uit om o.a. de problemen op te lossen vanuit de campus, om een hoopvolle toekomst te geven aan zeven miljard mensen.

Een student vrijwilliger zei:" De reden waarom wij zulk grootschalig werk uitvoeren is omdat vandaag de dag mensen lijden aan rampen zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, terroristische aanslagen, oorlogen en natuurrampen die ontstaan door klimaatverandering. Zij hebben hulp nodig."

Volgens de universiteitsstudenten die bij ASEZ vrijwilligeractiviteiten doen, hangt het antwoord op al deze gebeurtenissen af van de jongvolwassenen en universiteitsstudenten, die de centrale -en leidende rol spelen in de toekomstige generatie. Omdat zij kennis, ervaring en uitvoerende energie bevatten.

ASEZ voert verschillende soorten activiteiten uit om mensen in nood te helpen. Deze kunnen in vier soorten worden gegroepeerd:

• Sociale hulp

• Bewustmaking

• Slachtofferhulp

• Milieubescherming

ASEZ draagt wereldwijd ook bij met bloeddonaties, schoonmaakcampagnes en noodhulp.

De 6 universiteitsstudenten uit Zuid-Korea zijn tot 31 januari in Nederland.

Ze geven nog een presentatie en nodigen iedereen uit op zondag 28 januari in het gebouw van de WMS Church of God aan het Slingeplein 1 van 13:00-17:00 voor

een Bijbel Seminar van 13:00-14:00

en Koreaanse cultuur ervaring van 14:30-17:00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden