Afbeelding

Neptunus-Schiebroek wordt de duurzaamste sportvereniging van Rotterdam

Algemeen 49 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden bericht van Neptunus-Schiebroek.

‘Neptunus-Schiebroek gaat in 2018 een grote stap maken om de duurzaamste sportvereniging te worden van Rotterdam! We nemen daarmee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de klimaatambities van Nederland. Maar dat niet alleen, het gaat ons ook helpen om enorm te besparen op de almaar stijgende kosten van energie.
Wat gaan we precies doen?

Onze ambitie is om in de komende zomerstop ruim 200 zonnepanelen te plaatsen op de daken van de kantine en het kleedkamergebouw. Daarnaast willen we de huidige verlichting rond het kunstgrasveld vervangen doorLED-verlichting, waarmee we zo’n 80 procent energie besparen ten opzichte van de huidige verlichting. Met beide investeringen gaan we vrijwel richting “nul op de meter”, terwijl we nu nog zo’n 60 duizend kwh per jaar verbruiken! Dat gaat ons bij de huidige prijzen circa 10 duizend euro aan energiekosten op jaarbasis besparen.

Hoe gaan we dit betalen?
Er is al een forse subsidie toegekend door het Rijk en een toezegging gedaan van 10 duizend euro van Stichting Volkskracht. Ook de gemeente Rotterdam subsidieert naar alle waarschijnlijkheid een gedeelte van de kosten. Met deze bijdragen kunnen we naar verwachting ongeveer de helft van de kosten van de totale investering dekken. Er blijft echter nog een behoorlijk bedrag over van enkele tienduizenden euro’s dat we zelf op zullen moeten brengen als vereniging.

Draag jij ook bij aan een duurzaam Neptunus-Schiebroek?Het zou natuurlijk geweldig zijn als we het samen met de leden en sypmathisanten voor elkaar zouden krijgen om een groot deel van de zonnepanelen gesponsord te krijgen! Hoe meer gesponsorde panelen, hoe sneller we uit de kosten zijn en jaarlijks meer financiële middelen over hebben om te kunnen investeren in bijvoorbeeld onze jeugd, de accommodatie en nog meer voetbalplezier voor al onze leden!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant