terras
terras Foto: Iris van den Broek

‘Terrastijden op maat in woonwijken van Rotterdam’

Algemeen 50 keer gelezen

Rotterdam - Ingezonden bericht van Stadsinitiatief Rotterdam op www.dehavenloods.nl. Iedereen kan daar berichten plaatsen, vergeet er geen foto bij te doen!

‘Stadsinitiatief Rotterdam wil af van de standaard-terrastijden voor horecazaken in de woonwijken van Rotterdam. Nu is het zo dat de terrastijden, als een ondernemer een terrasvergunning heeft, gelijk lopen met de reguliere sluitingstijden: tot maximaal 2.00 uur op vrijdag en zaterdag en tot maximaal 1.00 uur op doordeweekse dagen. Om de nachtrust van bewoners te beschermen, worden er nu relatief weinig terrasvergunningen afgegeven aan horeca-ondernemers en verenigingen, terwijl het ook in de woonwijken belangrijk is dat er een bepaalde mate van levendigheid is. Echter, iedere woonwijk is anders en nachtrust van bewoners en kinderen is belangrijk. Daarom wil Stadsinitiatief Rotterdam dat er in woonwijken per geval bekeken moet kunnen worden of een terrasvergunning mogelijk is en wat een passende sluitingstijd van het terras is. Deze eindtijd van het terras kan dan op een vroeger moment op de avond liggen dan de sluitingstijd van de zaak zelf, bijvoorbeeld 20.00 uur (wijken met veel jonge kinderen), 22.00 uur (wijken met weinig jonge kinderen) of 23.00 uur. Door de eindtijden binnen en buiten te ontkoppelen, wordt het mogelijk in woonwijken méér terrasvergunningen te vertrekken aan horecazaken en verenigingen. De gezelligheid neemt toe, zonder dat dit ten koste gaat van de nachtrust van bewoners. Het bepalen van een passende eindtijd van het terras kan in overleg tussen gemeente, ondernemer en omwonenden gebeuren.

Stadsinitiatief Rotterdam wil overigens niet tornen aan de standaard-openingstijden van terrassen in het centrum van Rotterdam. Lijsttrekker Jos Verveen heeft zich eind 2016 in de gemeenteraad met succes verzet tegen het plan van Aboutaleb om alle terrassen in het centrum van Rotterdam al om 23.00 te sluiten. Verveen wist in zijn verzet een meerderheid van de gemeenteraad achter zich te krijgen en het plan ging van tafel. Als het gaat om woonwijken is Stadsinitiatief Rotterdam dus wel voor een andere aanpak.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant