Felicitaties na de wel goed gekeurde van Jordi de Zwart
Felicitaties na de wel goed gekeurde van Jordi de Zwart Foto: John Groeneweg

Ingezonden: Het zit weer tegen voor R.V.&A.V. Sparta

Algemeen 109 keer gelezen

Rotterdam - R.V.&A.V. Sparta en SVS sloten af met een 1-1 gelijkspel. Dat mag best een klein wondertje worden genoemd. De Spartanen kregen voldoende kansen edoch zij zagen in de tweede helft zelfs een 1000% doelpunt van Jordi de Zwart onrechtmatig worden afgekeurd.

De vraag vooraf was hoe de verhoudingen zouden liggen na de vrije weekenden van afgelopen weken. Robert Verbeek had zijn team duidelijke opdrachten meegegeven en die werden zeker voor rust goed uitgevoerd. SVS kreeg in de eerste helft vrijwel geen voet aan de Terbregse grond.

Aan de andere kant moest de doelman van SVS diverse malen redding brengen. Jordi de Zwart, Kevin Jumelet, Robin Verhorst en Ibo Ozbilek zagen hun doelpogingen worden geblokkeerd. Desondanks werd het toch verdiend 1-0 voor Sparta.

Na dat de keeper de bal slechts half raakte was het Kevin Jumelet die met een voorzet vanaf rechts Jordi de Zwart bereikte. Voor hem was het vervolgens niet moeilijk om de bal in het doel te koppen, 1-0.

Het belangrijkste moment van de wedstrijd zou echter pas kort na rust komen. Eerst zag Ibo na rust nog een poging naast het doel van SVS verdwijnen. Nu komen we uit bij het onterecht afgekeurde doelpunt van Jordi de Zwart. Het was een goede loopactie na een voorzet van rechts maar er werd niet naar het midden gewezen.

Na dit moment moest er nog ongeveer 40 minuten gespeeld worden. Over en weer kwamen er nog de nodige kansen maar deze werden tot in de blessuretijd gemist door spelers of gered door beide goede keepers. Beide teams kregen na het breekpunt in de wedstrijd nog meer dan een handvol kansen.

Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een kleine overwinning voor R.V.&A.V. Sparta maar in de blessuretijd wist SVS nog te scoren uit een frommelgoal. Dat werd even later ook de eindstand. Twee onnodig verloren punten dus voor de R.V.&A.V. Sparta.

Wat moet je hier mee? In ieder geval mag je nooit in blessuretijd zo een voorsprong weggeven. Zelfs in de tweede klasse amateurs is dat amateuristisch. Van de andere kant speel je een groot gedeelte van de wedstrijd goed. Op het moment dat die 2-0 wordt gegeven zoals het hoort volgens de reglementen wordt het misschien wel 3-0 of 4-0.

Aan het regelmatig terugkeren van dit soort wedstrijden heb je niets. Er zijn zo in dit seizoen al in zes, zeven wedstrijden op een bizarre wijze punten blijven liggen. Maar ja misschien gaan we volgende week bij Rhoon meemaken dat R.V.&A.V. Sparta voor het eerst in dit seizoen geluk heeft. Je schijnt in een seizoen immers volgens het gezegde net zo vaak geluk te hebben als pech.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Abbing, Kevin Jumelet, Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Danny Langstraat, Jordi de Zwart, Ibo Ozbilek (79e Max Hoornweg)