Afbeelding

Bewoners Kralingseveer winnen hun strijd tegen vrachtwagens in de wijk

Algemeen 135 keer gelezen

Rotterdam - Bewoners van de IJsselmondselaan uit Kralingseveer hebben hun strijd tegen vrachtwagens met lange trailers gewonnen. Alle loodsen en trailers op het voormalige Boumanterrein moeten binnen een tijdsbestek van drie maanden leeg en vertrokken zijn.

Wanneer de eigenaar van de loodsen, die verhuurt aan bedrijven, niet binnen drie maanden alles schoon heeft opgeleverd, volgt een dwangsom van 25.000 euro per loods. Bewoner Wim Stout, één van de voorvechters, ontving onlangs van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam een brief met deze beslissing. 

“Het is beslist. De trailers gaan inderdaad weg. Evenals die schimmige bedrijfjes die zich in de loodsen ophouden”, licht hij toe. Stout wil nog niet te vroeg juichen. “Er is nog een tijdpad. Dus pas op 22 juni heffen wij het glas, mits de verhuurder geen bezwaarprocedure gaat beginnen tegen deze beslissing. Stout en medebewoners slaagden er in om een eerder genomen beslissing van de gemeente ingetrokken te krijgen. “Een bewijs dat als men schouder aan schouder staat voor een zaak, dat het altijd haalbaar is”, aldus Stout. 

Bewoners dienden eerder een bezwaarschrift in en begonnen petities tegen de verkeers- en parkeeroverlast. De bedrijven gevestigd zijn in de loodsen van het voormalige Boumanterrein zijn, SwissSens uitgezonderd, allen in strijd met het bestemmingsplan. Twee jaar lang werden bewoners naar eigen zeggen in de IJsselmondselaan en Wapitistraat ‘geterroriseerd’ door de lange trailers. De gemeente gaf de bewoners na lange tijd gelijk. Wim Stout wil dit resultaat op 23 juni (als de hele zooi weg is) vieren met een buurtbarbecue. 

(Gerrit van Loon)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant